Μάσκες προσώπου από χρυσό 24Κ

Οι μάσκες χρυσού θεωρούνται τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης κοσμετολογίας

7 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ο χρυσός δεν είναι πολύτιμος μόνο στα χρηματιστήρια αλλά και για την επίδραση που έχει στην υγεία και την ομορφιά. Ενέσεις με ρινίσματα χρυσού γίνονταν πριν χρόνια στους ασθενείς που υπέφεραν από ρευματοπάθειες και αρθρίτιδα. Στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80 οι πλαστικοί χειρουργοί έραβαν τις τομές με νήματα από χρυσό, γιατί όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Κώστας Φλώρος, «ο χρυσός έχει μικρή αντιγονική ικανότητα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν προκαλεί παρενέργειες. Οι πιθανότητες αντίδρασης του οργανισμού είναι περιορισμένες όπως και ο κίνδυνος απόρριψης των ραμμάτων».

Η ομορφιά πάντα φλέρταρε με τις καλλυντικές ιδιότητες του χρυσού και προσπαθούσε να τον συμπεριλάβει στα προϊόντα, όμως τώρα πια έχει και την τεχνογνωσία να το κάνει. Στα εργαστήρια σχεδιάζονται ειδικές φόρμουλες που αξιοποιούν τη δράση του, ώστε μέσω μίας μάσκας να μεταφέρονται στην επιδερμίδα. «Τα ρινίσματά του περιέχουν μεγάλες ποσότητες μεταλλικών ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα στις δερματικές λειτουργίες»

εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός. «Αυτές οι ουσίες είναι σημαντικές για την άμυνα του οργανισμού και ιδιαίτερα του δέρματος ενάντια στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες». Στα πλεονεκτήματα του χρυσού είναι ότι περιέχει περισσότερα ιχνοστοιχεία, απ’ ότι άλλα μέταλλα, ενώ δεν οξειδώνεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνυπάρχει με άλλα υγρά στοιχεία σε ένα προϊόν ομορφιάς, χωρίς να κινδυνεύει να σκουριάσει. Επιπλέον είναι εντελώς υποαλλεργικός, καθώς από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται ως κόσμημα και έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Οι μάσκες χρυσού θεωρούνται τα κορυφαία επιτεύγματα της σύγχρονης κοσμετολογίας γιατί με την εφαρμογή τους μεγιστοποιούν τη δυνατότητα απορρόφησης των ιχνοστοιχείων του ευγενούς μετάλλου. Είτε σε μορφή κρέμας που απλώνεται στο πρόσωπο και παραμένει για λίγα λεπτά, είτε σε μορφή προσωπείου που επικολλάται, χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν ενυδάτωση, θρέψη, ανάπλαση, σύσφιξη και ελαστικότητα στο δέρμα.

24K Gold Mask, Peter Thomas Roth

Στα spa της Ουγγαρίας αξιοποιούν τις ιδιότητες των μετάλλων από τον 19ο αιώνα. Ο Peter Thomas Roth, γόνος μίας οικογένειας που είχε στην ιδιοκτησία της δύο από τα πιο γνωστά και ιστορικά, τώρα σχεδιάζει τη δική του σειρά ομορφιάς. Στην 24K Gold Mask, ο καθαρός χρυσός 24 καρατίων προσδίδει μια λαμπερή, φωτεινή λάμψη ενώ σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα και ενισχύει τον ιστό, προστατεύοντας το κολλαγόνο και αναστέλλοντας τη διάσπαση της ελαστίνης. Ο κολλοειδής χρυσός στη συνέχεια βοηθά στη σύσφιξη, τονώνει, αναζωογονεί και καταπολεμά την κυτταρική οξείδωση. Στη συνέχεια, το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη εξουδετερώνουν την αφυδάτωση, προσελκύοντας και συγκρατώντας το νερό. (Tιμή €209)

Gold Recovery Mask, Chantecaille

Η μάσκα επανόρθωσης της ελβετικής εταιρείας με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες φόρμουλες, προσφέρει μία πολυτελή θεραπεία με χρυσό 24 καρατίων και αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα από μετάξι. Διαθέτει προβιοτικό και ισχυρό συνδυασμό πεπτιδίων που τονώνουν, συσφίγγουν και ανασηκώνουν το δέρμα για μια λαμπερή, νεανική εμφάνιση. Σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου από σπόρο φραγκοστάφυλου, η μάσκα βοηθά στη μείωση της εμφάνισης ερυθρότητας και πρηξίματος, ενώ ενισχύει τον φραγμό του δέρματος. (Τιμή €300)

Rose Gold Brightening Facial Treatment Mask, 111 Skin

Ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Αλεξανδρίδης πάντα αναζητά και δοκιμάζει τις πιο εξελιγμένες συνθέσεις για τα προϊόντα ομορφιάς της 111 Skin. Ετσι σχεδίασε τη μάσκα που έγινε η αγαπημένη των σταρ πριν από την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί. Η Rose Gold Brightening Facial Treatment Mask διορθώνει τον τόνο του δέρματος και χαρίζει λάμψη. Ο κολλοειδής χρυσός, τα πεπτίδια και το εκχύλισμα δαμασκηνού τριαντάφυλλου συνδυάζονται για να συσφίξουν και να λειάνουν την επιφάνειά του. Η υφή υδρογέλης δροσίζει και ενυδατώνει. (Τιμή €110)

Absolue Regenerating Brightening Cream Mask, Lancôme

Η Lancôme ήταν ένας από τους πρώτους οίκους που σχεδίασαν το δικό τους τριαντάφυλλο: το Grand Rose, το λουλούδι με τις μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες. Τα εργαστήρια της εταιρείας χρησιμοποίησαν ειδικές μεθόδους προκειμένου να πάρουν από το Grand Rose ενεργά συστατικά υψηλής καθαρότητας που έχουν δράση στην επιδερμίδα. Τώρα η δύναμή του συνδυάζεται με χρυσό 24 καρατίων, σε μια πρωτοποριακή θρεπτική μάσκα επικαλυμμένη με την εμβληματική Absolue Soft Cream. Η εμβληματική αυτή σύνθεση διεισδύει αποτελεσματικά στην επιδερμίδα ενισχύοντας την ανάπλασή της και χαρίζοντάς της πιο νεανική όψη. (Τιμή €120)

Hydra-lift Golden Facial Treatment Mask, Mz Skin

Η οφθαλμοπλαστικός χειρουργός Μάριαμ Ζαμάνι είναι διάσημη στο Λονδίνο εδώ και 15 χρόνια για τις πρωτοποριακές αντιγηραντικές θεραπείες ματιών που προσφέρει. Για τη δική της σειρά καλλυντικών Mz Skin έχει σχεδιάσει τη μάσκα υδρογέλης με νιασιναμίδη, βιταμίνη C, κολλαγόνο, αλόη και υαλουρονικό οξύ. Τα αποτελέσματα μετά από 20 λεπτά εφαρμογής είναι λαμπερή, ενυδατωμένη και πιο ελαστική επιδερμίδα. (Τιμή €120)

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ