Τελετή Απονομής Βραβείων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Δήμου Θηβαίων

Παρουσίαση Προσχεδίων

9 Ιουνίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού  Μουσείου Θηβών  έλαβε χώρα η τελετή απονομής βράβευσης για τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Θηβαίων με τίτλο: «Νότιες Πύλες Θηβών. Λειτουργική και Αισθητική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων στις Νότιες Παρυφές της Καδμείας» καθώς και η παρουσίαση των τριών βραβευμένων προσχεδίων.

Ο πάντα φιλόξενος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου που αποτελεί ίσως την ισχυρότερη αναφορά αισθητικής, συμβολισμών και ιστορικότητας στην πόλη της Θήβας πλαισίωσε με τον καταλληλότερο τρόπο την εκδήλωση στην οποία παρευρεθήκαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του πολιτισμού και των επιστημών. Το θηβαϊκό κοινό επέδειξε επίσης αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων, κος Γιώργος Αναστασίου, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Δόμησης και Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θηβαίων, κος Επαμεινώνδας Χρυσικός και τέλος ο Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος της κριτικής Επιτροπής, προταθείς από τον Δήμο της Θήβας και Τεχνικός Σύμβουλος στην οργανωτική υποστήριξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, κος Ανδρέας Λαμπρόπουλος.

Από τον οραματισμό ενός καλύτερου και λειτουργικότερου βιώματος της πόλης της Θήβας έχουμε ήδη μεταβεί στην σχηματοποίηση που αποτελεί την αφετηρία μιας μεγάλης και κομβικής αλλαγής για την πόλη μας.

Τα τρία πρώτα βραβευμένα προσχέδια τα οποία και παρουσιάστηκαν από τους διακριθέντες Αρχιτέκτονες Μηχανικούς ανήκουν στον κο Χρυσοβαλάντη Μπασούκο, στην ομάδα της κας Ελένης Ανδρέου με τον κο Κωνσταντίνο Πρωϊο και την κα Ευδοξία Παπαλιούρα και τέλος στην κα Ισμήνη Κουρούνη, όπως επίσης στους συνεργάτες και τους συμβούλους που συνέδραμαν στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024