, ,

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους για Κόρινθο και Λαμία

Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα οδικής ασφάλειας που σχεδίασε η Τροχαία για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

2 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα εξόδου και στα δύο εθνικά δίκτυα λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα. Σήμερα, από τις 16:00 έως τις 22:00 θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών για το ρεύμα εξόδου και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 13:00.

Αυτή την ώρα παρατηρούνται καθυστερήσεις 10 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα και 15 λεπτών στην έξοδο για Λαμία.

Πολύ αυξημένη είναι η κυκλοφορία στο ρεύμα του Κηφισού προς το λιμάνι του Πειραιά. Οι καθυστερήσεις ξεκινάνε από την Αττική Οδό και φθάνουν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά. Συνιστάται σε όσους ταξιδεύουν με πλοίο να ξεκινήσουν νωρίτερα για να βρεθούν εγκαίρως στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.«Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κλιάρης και συνέχισε:

«Η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα πλοία αναχωρούν σχεδόν γεμάτα. Χαρακτηριστικά, από το Λιμάνι του Πειραιά, σήμερα θα αναχωρήσουν 20 πλοία και από το Λιμάνι της Ραφήνας ακόμη 12. Για τα Λιμάνια του αργοσαρωνικού και τα νησιά συνολικά έχουμε σήμερα 42 αναχωρήσεις».
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα», πρόσθεσε, «καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων». Όπως τόνισε, «το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα».
Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε πως «κατά την περσινή περίοδο, διακινήθηκαν με τα πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, περίπου 34 εκατ. επιβάτες, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Οι επιβάτες διακινήθηκαν με ασφάλεια που σημαίνει ότι τόσο τα πληρώματα των πλοίων όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι επί ποδός και κάνουν όσα χρειάζεται».

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024