,

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ποιοι προορισμοί θα «βουλιάξουν» φέτος

Οι προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, Σκύρος και Αιδηψός ανάμεσά τους

3 Ιουνίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Οι προορισμοί που διακρίνονται για την εγγύτητα με τα αστικά κέντρα θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες, αν και η έξοδος των ελληνικών οικογενειών θα είναι περιορισμένη  λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησαν και της οικονομικής στενότητας

Ωστόσο, ο Αργοσαρωνικός και ειδικά η Αίγινα θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Καλαμάκης.

Ήδη από την καθαρά Δευτέρα η Αίγινα έχει γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, ενώ ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στο νησί είναι 100.

Σημαντική εξάλλου είναι και η κινητικότητα και για την Βόρεια Εύβοια με επίκεντρο την Αιδηψό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θοδωρής Ρουμελιώτης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα προμηνύοντας ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, η Μονεμβασιά και η Ελαφόνησος, θα κινηθούν  με υψηλή πληρότητα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρη Πολλάλη.

Tέλος και η Σκύρος, η πρόσβαση της οποίας είναι εύκολη, θα υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες που επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχος του νησιού, Νίκο Μαυρίκος, από τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νησιού, εκτιμάτε ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει πληρότητα άνω του 80%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024