Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μακρακώμη, κατευθύνεται προς δύο χωριά

H φωτιά απέχει από την Τσούκα λιγότερο από 600 μέτρα και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για να επιχειρήσουν να την περιορίσουν

22 Αυγούστου 2023

του/της Newsroom

Μάχη με τις πύρινες φλόγες δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην περιοχή της Μακρακώμης ενώ το μέτωπό της φωτιάς έγινε τεράστιο και κινείται πλέον απειλητικά σε ολόκληρη την περιοχή.

Πυροσβέστες και κάτοικοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή να επεκταθούν οι φλόγες σε κάποια σπίτια και εγκαταστάσεις. Το μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 2 χιλιόμετρα και κινείται απειλητικά προς δύο κατευθύνσεις: Το ένα κινείται βορειοδυτικά της Μακρακώμης και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση έχει κατεύθυνση προς το χωριό Τσούκα που απέχει περίπου στα 600 μέτρα. Το άλλο μέτωπο κινείται δυτικά και μέσα από πυκνή δασική βλάστηση κινείται προς το χωριό Βίτωλη από το οποίο απέχει 1.000 μέτρα.

Οι πύρινες φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, προχωρούν με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απείλησαν να εγκλωβίσουν πυροσβέστες και εθελοντές.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αν δεν ενισχυθούν οι δυνάμεις και δεν έρθουν εναέρια μέσα, τότε πολύ γρήγορα η φωτιά θα φτάσει μέσα στις πλατείες των χωριών» δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας, σημειώνοντας ότι έχει ανοιχτή γραμμή με το συντονιστικό στην Αθήνα για την αποστολή εναέριων μέσων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χατζής δηλώνει: «Είναι μεγάλη φωτιά. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Κάνουν κάθε προσπάθεια και οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις αλλά είναι πολύ δύσκολα».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μακρακώμης Παν.Κοντογεώργο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η φωτιά απέχει από την Τσούκα λιγότερο από 600 μέτρα και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο για να επιχειρήσουν να την περιορίσουν». «Ήδη έχουν μαζέψει κυψέλες με μέλισσες από την περιοχή ενώ έχουν καεί ελιές φιστικιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες» προσθέτει και σημειώνει πως «στο ίδιο σημείο είχαμε φωτιά και πέρυσι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024