Στα Κυζίκεια 2023 η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Η Νέα Αρτάκη είναι φάρος Πολιτισμού, Παράδοσης και Ιστορίας σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων

27 Αυγούστου 2023

του/της Newsroom

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Ξεκίνησε την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, το Πολιτιστικό πρόγραμμα «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2023» του Δήμου Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ), με την θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, από την Θεατρική Ομάδα Νέας Αρτάκης, την οποία παρακολούθησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Χθες, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, παρευρέθηκε στη μουσικοχορευτική παράσταση «Οι μνήμες στήσανε χορό…», από το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» και έδωσε συγχαρητήρια στους χορευτές, τους δασκάλους και τους εμπνευστές, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Είναι πράγματι Εργαστήρι Πολιτισμού και επενδύει στα παιδιά, που είναι το μέλλον, ταξιδεύοντας μας στον Πολιτισμό όλου του Ελληνισμού.».

Επίσης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συμμετέχουν στα Κυζίκεια και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους, να παρευρεθούν ιδιαίτερα την τελευταία μέρα, στην κορύφωση των εκδηλώσεων, που θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την πρώτη εγκατάσταση των Αρτακηνών προσφύγων στον ευλογημένο τόπο της Νέας Αρτάκης.

«Η Νέα Αρτάκη είναι φάρος Πολιτισμού, Παράδοσης και Ιστορίας σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων. Κάθε φορά που βλέπουμε δράσεις και εκδηλώσεις που ουσιαστικά τιμούν τον τόπο, είμαστε πραγματικά συγκινημένοι. Όπως τα Κυζίκεια, εκδηλώσεις εδώ και 4 δεκαετίες, σημείο αναφοράς τον Αύγουστο στη Νέα Αρτάκη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα στηρίζουμε και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Δεκεμβρίου 2023