,

Δημήτρης Σεφερλής: «Τις πταίει»

Γράφει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας με τον συνδυασμό «Στερεά Περιφέρεια», του Κώστα Μαρκόπουλου

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Γιατί Πολιτεύομαι

Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές διακυβέρνησης και διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων που λειτουργούν στις Ευρωπαϊκές χώρες , η οποία βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης. Αντανακλά την πεποίθηση των κρατών για την ανάπτυξη της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στο εσωτερικό τους για

ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιατί δεν έχουμε πλέον περιθώριο να επιμένουμε στον χρωματισμό των δημοτικών-περιφερειακών εκλογικών αποτελεσμάτων του χάρτη της Ευβοίας μας με πράσινα, μπλέ και κόκκινα χρώματα, πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές. Καμία αυτό-διοικητική περιφέρεια δεν έχει περιθώρια. Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε την κομματική μας προτίμηση με την προτίμηση των αυτό-διοικητικών μας παραγόντων.

Για να διασωθεί η αυτοδιοίκηση στον τόπο μας από τις παθογένειες της κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Να κρατήσει ό,τι θετικό.

Να αδιαφορεί για την «στήριξη» των πολιτικών κομμάτων, να διερωτάται για τα πραγματικά κίνητρα και να ερευνά τα ελατήρια της.

Να είναι προετοιμασμένη με σχέδιο και οράματα που θα προτάσσει απέναντι στην οποιαδήποτε Κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή και συνεργασίας.

Να διαμορφώνει τη λίστα των μεγάλων έργων και να μην αναμένει την προεκλογική ή μετεκλογική κομματική εξαγγελία τους.

Για μια Περιφέρεια αδέσμευτη από ιδεολογικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις να διεκδικεί αρμοδιότητες, να δικαιώνει προσπάθειες, να εκπληρώνει οράματα, να ικανοποιεί ανάγκες και ανησυχίες.  

Να συγκρούεται με σαθρά κατεστημένα και νοσηρά συμφέροντα, να εξουδετερώνει μονοπώλια.  

Να συμπεριφέρεται στον Ευβοιώτη ως λειτουργός, αρωγός και εκφραστής της ανησυχίας του.

Να αφουγκράζεται και να υπολογίζει τη γνώμη του συμπολίτη του και να τον υπολογίζει.

Να συνειδητοποιήσει τον κυρίαρχο ρόλο της ως τοπικού άρχοντα στην Ευρώπη.

Και το κυριότερο !!!!!

Να αναγνωρίζει τα λάθη της, να μεταμελείται, να απολογείται και να διορθώνεται.

Διαφορετικά, διατρέχουμε τον κίνδυνο να επεκτείνουμε την στείρα πολιτική αντιπαράθεση στα προβλήματα των Νησιών μας Εύβοια και Σκύρος, και να συνεχίσουμε την ήδη διαφαινόμενη απαξίωση και αυτών ακόμη των αυτοδιοικητικών μας.    

Με τις σκέψεις αυτές ενημερώνω τον Εϋβοικό Λαό για την συμμετοχή μου στις Περιφερειακές Εκλογές Οκτωβρίου 2023, με τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο Συνδυασμό  του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου «ΣΤΕΡΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους ψηφοφόρους που θα επιλέξουν τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες με μοναδικό γνώμονα την πίστη στην ικανότητά τους να επιλύσουν τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.

Σ’ αυτές τις εκλογές δεν καταψηφίζουμε τον υποψήφιο των πολιτικών μας αντιπάλων, ούτε υπερψηφίζουμε τις επιλογές της πολιτικής μας παράταξης. Επιλέγουμε κατάλληλο Διοικητή για τον Νομό και την περιφέρειά μας. Γιατί κανένα προσωπικό συμφέρον δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει σε βάρος του γενικού συμφέροντος.       

 

Βιογραφικά Στοιχεία:

Ο Δημήτρης Σεφερλής κατάγεται από την Αμάρυνθο. Έζησε τα μαθητικά του χρόνια στην Χαλκίδα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία και Νομικά στην Αθήνα. Σήμερα είναι μαχόμενος δικηγόρος Αθηνών με συχνή παρουσία στα Δικαστήρια της Χαλκίδας. Στη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων υπηρέτησε την δημοσιογραφία στον ευβοϊκό τύπο ως συντάκτης στην Εφημερίδα «Ευβοϊκός Χρόνος», και το περιοδικό «ΗΜΕΡΕΣ» αρχισυντάκτης στην Εφημερίδα «Ευβοϊκή Εβδομάδα», παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων και υπεύθυνος ειδησεογραφικών εκπομπών στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ» και «ΕΥΒΟΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ» στο μηνιαίο περιοδικό «ΗΜΕΡΕΣ» καθώς και σε εικαστικά και λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας «ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ» και «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ