,

Η Κατερίνα Γιαμά μας παρουσιάζει το βιβλίο της «FOCUS ANIMA»

"Περιπλανήσεις στην εποχή της πανδημίας"

29 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Η Κατερίνα Γιαμά, με καταγωγή από τη Λιβαδειά και τόπο διαμονής τη Χαλκίδα, και πριν από λίγες μέρες εξέδωσε το νέο της βιβλίο, σε μια σύμπραξη με τη φωτογράφο Ζησούλα Ντάσιου.

Ο νέος τίτλος είναι “FOCUS ANIMA” από τις εκδόσεις bookstars σε σελιδοποίηση και φιλοτέχνηση εξωφύλλου από το patitiri.gr (Δοκός, Χαλκίδα).

 

Περιπλανήσεις στην εποχή της πανδημίας

Ένα διαφορετικού ύφους βιβλίο, ένατο στη σειρά, εκδόθηκε από τη συγγραφέα Κατερίνα Γιαμά και το Βookstars μετά το μυθιστόρημα φαντασίας «Έρωτες θεοί»(2022), με τίτλο «FOCUS ANIMA» σε μια εποικοδομητική σύμπραξη με τη φωτογράφο Ζησούλα Ντάσιου

Το περιεχόμενό του παραπέμπει στην εποχή της πανδημίας, όπου οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν, αποκτούν νέα δεδομένα, αποκαλύπτουν τις εύθραυστες, ψυχικές ισορροπίες τους, κινούνται άλλοτε πάνω σε τεντωμένο σκοινί και άλλοτε πάνω σε επιφάνειες ασφαλείς και δεδομένες.

Δυο γυναίκες – δυο διαφορετικοί ρόλοι μέσα στις 176 σελίδες του.

 Η συγγραφέας αναλαμβάνει το ρόλο της φαντασίας αλλά και της βιωματικής της εμπειρίας και η φωτογράφος Ζησούλα Ντάσιου εκθέτει την καλλιτεχνική της ευαισθησία και άποψη μέσα από τριάντα, συμβολικές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που «πατούν» στα χνάρια των τριάντα ιστοριών.

Κάθε φράση – μία ιστορία – μία φωτογραφία.

Ιστορίες που διαρκούν όσο μια ανάσα, που διακατέχονται από τη γνωστή διάθεση της συγγραφέα να επιστρατεύσει το χιούμορ, ενίοτε πικρό, και να αποφύγει να δώσει επιλόγους. Αφήνει στους αναγνώστες την ελευθερία να φανταστούν τη συνέχεια.

Η φιλοτέχνηση του ασπρόμαυρου εξωφύλλου και η σελιδοποίηση ανήκει στο patitiri.design

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Δεκεμβρίου 2023