Καιρός να επιλέξουμε πολιτικούς για να μας δώσουν λύσεις

Ας αναλογιστούμε τι λάθη κάνουμε

9 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Newsroom

Τα φετινά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα μας και δοκίμασαν την κοινωνία, πρέπει να προβληματίσουν τους πολιτικούς κάθε βαθμίδας και κάθε παράταξης και κόμματος. Η πολιτική δεν είναι selfie και αναρτήσεις ελαφρού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατ’ επέκταση στα διάφορα blog που τους λιβανίζουν για ένα 50άρικο. Γιατί δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο της σημερινής δημοσιογραφίας.

Πολιτική για μας είναι η πρόβλεψη κάθε κινδύνου και η λύση του πριν φτάσουμε σε τραγικές καταστάσεις. Ακούσαμε χθες τον Σταύρο Μπένο να μιλά για μια μόνιμη λύση με την καύσιμη ύλη που έχει δημιουργηθεί στα δάση, εξαιτίας της ανυπαρξίας κάθε ανθρώπινης δράσης σ’ αυτά. Μίλησε για την κυκλική οικονομία με τη χρήση ως βιομάζας των πεσμένων φύλλων, κλαδιών και ότι ακόμα εμποδίζει την απρόσκοπτη διάβαση στα δάση. Έτσι θα προστατευθούν σε μεγάλο βαθμό τα δάση μας και οι πυρκαγιές θα είναι μικρότερης έντασης, καθώς θα μειωθεί η ύπαρξη καύσιμης ύλης γι’ αυτήν.

Ένα άλλο φαινόμενο είναι η ουσιαστική καταγραφή των ανενεργών χειμάρρων, η επέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα και εκδίωξη κάθε καταπατητή τους που σε πολλά σημεία τους έχει μετατρέψει σε οικόπεδα. Σε άλλα σημεία έχουμε απορρίψει τεράστιους όγκους μπάζων και σκουπιδιών, εμποδίζοντας την απρόσκοπτη ροή των υδάτων.

Αυτά και άλλα πολλά είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε πολιτικού (βουλευτών και αυτοδιοικητικών), κι όχι οι δημόσιες σχέσεις. Αναλαμβάνουν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες με κύρια την προστασία της ζωής τους και της περιουσίας τους.

Αυτά ας έχουν υπόψη τους και οι εκλογείς στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να επιλέξουν όσους έχουν θέληση να δώσουν λύση σε χρόνια προβλήματα κι όχι σ΄ αυτούς που θέλουν να απολάψουν μόνο την αναγνωρησιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Σεπτεμβρίου 2023