Μαγνησία: Ο στρατός συναρμολογεί γέφυρα

Κακοκαιρία Daniel: Χιλιάδες έχουν αποκλειστεί στο Πήλιο

8 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Από το μεσημέρι της Πέμπτης είναι σε εξέλιξη η συναρμολόγηση σιδερένιας γέφυρας Belley από τον στρατό στη Μαγνησία για να ενωθεί οδικά ο Βόλος με το νότιο Πήλιο, το οποίο έχει αποκοπεί εδώ και μέρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το οδικό δίκτυο της Μαγνησίας έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Επί του παρόντος, ο στρατός συναρμολογεί τη σιδερένια γέφυρα στα Καλά Νερά Βόλου με σκοπό να επανενωθεί οδικώς ο Βόλος με το νότιο Πήλιο.

Στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας βρίσκεται μονάδα του μηχανικού της 1ης στρατιάς με τον ορίζοντα των εργασιών να είναι για αργά σήμερα ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Κακοκαιρία Daniel: Χιλιάδες έχουν αποκλειστεί στο Πήλιο

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη και τα προάστια του Βόλου για τέταρτη ημέρα παραμένουν χωρίς νερό αφού έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις άντλησης ύδατος και τα δίκτυα μεταφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στο Πήλιο παραμένει απελπιστική, ιδίως στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, αφού έχουν καταστραφεί οι υποδομές και το οδικό δίκτυο και έχουν κοπεί οι οδικές συγκοινωνίες προς κάθε κατεύθυνση.

Στο Ανατολικό Πήλιο περίπου 1000 άνθρωποι περιμένουν βοήθεια για απεγκλωβισμό στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, που η θεομηνία τους βρήκε σε κωμοπόλεις, χωριά και τουριστικά θέρετρα και δεν μπορούν να φύγουν, αφού δεν υπάρχουν πλέον δρόμοι διαφυγής.

Η Ζαγορά με τους 2500 κατοίκους είναι αποκλεισμένη για τέταρτη ημέρα αφού έχει διαλυθεί σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχουν ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τα τρόφιμα έχουν εξαντληθεί.

Το Χορευτό, επίνειο της Ζαγοράς και τουριστικό θέρετρο του Πηλίου, είναι αποκομμένο οδικά και στην περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι 250 κάτοικοι και τουρίστες.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Δεκεμβρίου 2023