, , ,

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Στις 19 Σεπτεμβρίου το 3ο Trophy Meet-up στη Θεσσαλονίκη – Το Περιβάλλον στο Επίκεντρο

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.

13 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Newsroom

  • Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Trophy Meet-up για το 2023, στις 17.00, στις εγκαταστάσεις του OKThess, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο του TrophyΤροφή 2023, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.

Τα Trophy Meetups, που διοργανώνονται φέτος για δεύτερη χρονιά, στοχεύουν στην ανάπτυξη διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα.

 

Trophy Meet-ups αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 3ου Trophy Meet-up, θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από στελέχη της Bayer και της ΑΒ Βασιλόπουλος και από εκπροσώπους ερευνητικών φορέων της πόλης, που αφορούν τη μετάβαση από τη γεωργία συντήρησης στην αναγεννητική γεωργία, τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και τις τεχνολογικές προκλήσεις στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομα εργαστήρια παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης.

 

Χορηγοί του 3ου Trophy Meet-up είναι οι εταιρείες BAYER και ΑΒ Βασιλόπουλος. Η δράση συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, το Perrotis College, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Κέντρο Αγροδιατροφής του Α.Π.Θ., το Γεωπονικό Τμήμα του Α.Π.Θ. και το Walk-Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Trophy Meet-up, το πρόγραμμα και την υποβολή της συμμετοχής σας θα βρείτε εδώ.

 

Τα Trophy Meet-ups είναι μία πρωτότυπη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Ο Οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά υλοποιεί μια σειρά από Trophy Meet-ups, που θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για την καινοτομία και την τεχνολογία στο τοπικό και εθνικό αγροαδιατροφικό οικοσύστημα. Ταυτόχρονα, τα Trophy Meet-ups θα αποτελέσουν εργαλεία για τη γνωριμία και δικτύωση ατόμων με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, για την παρουσίαση των τελευταίων τάσεων στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

 

#ΤΕΛΟΣ

 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

Γιώτα Μπουγά

Communication Manager

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Τηλ: +30 210 6917986

email: giota@generationag.org

 

Άννη Καραγκιουλέ,

Σύμβουλος Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

τηλ: 6944562025

email: anniekaragioule@oni.gr 

 

 

Σημειώσεις για τον εκδότη

 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 30.000 νέες και νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα.

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [(ΙΣΝ) (www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.4 δισεκατομμυρίων, μέσω 5.200 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Δεκεμβρίου 2024