,

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παστέλι με αλλεργιογόνο ουσία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν

1 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στην ανάκληση του παστελιού JANNIS ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημος Ελεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα, προέβη στη δειγματοληψία του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε., που εδρεύει στο Κιλκίς.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία χωρίς να φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας (3L121222) του προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 Δεκεμβρίου 2023