Πάτρα: Σύλληψη 4 ατόμων που εκβίαζαν επιχειρηματία

Οι κατηγορούμενοι στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά και με την άσκηση σωματικής βίας από τον παθόντα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ

23 Σεπτεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική οργάνωση.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν δυο ακόμα άτομα, συνεργοί των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με καταγγελία επιχειρηματία, οι κατηγορούμενοι με την άσκηση σωματικής βίας και με εκβιαστικές απειλές κατά της ζωής, της σωματικής του ακεραιότητας και με πρόκληση φθορών κατά της επιχείρησης που λειτουργούσε, του αφαίρεσαν συνολικά 130.500 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 απαίτησαν εκ νέου εκβιαστικά και με την άσκηση σωματικής βίας από τον παθόντα, το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και συμφώνησαν με το θύμα για την καταβολή του ποσού σε δυο δόσεις. Το θύμα, συνοδευόμενος από τον έναν κατηγορούμενο, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα καταγγείλει τις σε βάρος του πράξεις, στις αστυνομικές αρχές, συναντήθηκε χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, με δύο από τους κατηγορούμενους, όπου οι τελευταίοι παρέλαβαν από τον παθόντα, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Αμέσως μετά την συναλλαγή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, που επιτηρούσαν τον χώρο, συνέλαβαν τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και τον τέταρτο κατηγορούμενο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Σε σωματικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στους συλληφθέντες βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.800 ευρώ, τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, καθώς και αποδεικτικά έγγραφα των καταγγελλόμενων πράξεων.

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Νοεμβρίου 2023