Συνεχίζεται ο χορός των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ

«Με την αποχώρησή μας κλείνει ένας κύκλος»

27 Νοεμβρίου 2023

του/της Βασω Δημητράντζου

Ολοένα και αυξάνονται οι αποχωρήσεις στελεχών από το ΣΥΡΙΖΑ. Σε καθημερινή βάση το επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λαμβάνει επιστολές με τις οποίες τα μέλη γνωστοποιούν την παραίτηση τους.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Στο κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στο να γίνει ένα σε ένα ασπόνδυλο, θολό, λαϊκίστικο και αρχηγικό μόρφωμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά από χρόνια προσφοράς και ενεργής συμβολής στους αγώνες του κόμματός μας, οδηγούμαστε με αισθήματα ευθύνης, λύπης και αγωνίας, σε αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτή η οδυνηρή απόφαση δεν ήταν για εμάς καθόλου εύκολη. Γίνεται όμως επιβεβλημένη από το κλίμα τοξικότητας που έχει επικρατήσει και τις γρήγορα επιδεινούμενες εσωκομματικές εξελίξεις.

Δυστυχώς η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον οδηγεί με ταχύτητα σε ζητήματα πολιτικών επιλογών, δημοκρατικής λειτουργίας, ύφους και ήθους, σε ένα ασπόνδυλο, θολό, λαϊκίστικο και αρχηγικό μόρφωμα, που δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που όλοι γνωρίσαμε και για τον οποίον αγωνιστήκαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίξαμε για χρόνια σε δύσκολους καιρούς, που υπήρξε πολιτική έκφραση της πληθυντικής Αριστεράς και παρά τις αδυναμίες και τα λάθη, που κυβέρνησε τη χώρα και την έβγαλε από τα μνημόνια με τη κοινωνία όρθια, δεν υπάρχει πιά.

«Με την αποχώρησή μας κλείνει ένας κύκλος»

Διαψεύδονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες όχι μόνο των αριστερών, αλλά πολλών προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών. Με την αποχώρησή μας κλείνει ένας κύκλος. Τίποτε όμως δεν σταματάει εδώ.

Παραμένουμε παρόντες και παρούσες στους συλλογικούς αγώνες της κοινωνίας, έτοιμες και έτοιμοι να αποτελέσουμε μέρος της συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Για να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό αντίβαρο στην παντοδυναμία της ΝΔ και για τη διαμόρφωση μιας νέας αριστερής και προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει την χώρα υπέρ της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας και των συμφερόντων των πολλών».

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαρτίου 2024