Τράπεζα Πειραιώς: Στο €1,7 δισ. οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο

Στο 6,875% το τελικό επιτόκιο, χαμηλότερα από το αρχικό που ήταν στο 7,12% - H τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να καλύπτουν πάνω από τρεις φορές το ζητούμενο ποσό

28 Νοεμβρίου 2023

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μόνο μισή ώρα χρειάστηκε για να καλυφθεί η έκδοση του senior preferred ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, αφού πριν συμπληρωθεί μια ώρα από το άνοιγμα του βιβλίου οι προσφορές ξεπερνούσαν το ένα δισ. ευρώ.

Τελικά οι προσφορές που υποβλήθηκαν άγγιξαν το 1,7 δισ. ενώ αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά συμμετείχαν 150 επενδυτές του λεγόμενου «real money» σε bank credit.

Το τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,875%,  από 7,25% στην αντίστοιχη έκδοση της τράπεζας τον περασμένο Ιούλιο. Το αρχικό επιτόκιο ήταν στο 7,125% και πλέον ξεκινά το allocation της έκδοσης.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS.

Όπως έγραφε το newmoney, πρόκειται για εξαετή τίτλο senior preferred, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5).

Στόχος της τράπεζας είναι να ενισχύσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Το περασμένο καλοκαίρι η Πειραιώς είχε προχωρήσει στην έκδοση ενός ακόμη ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, λήξης Ιουλίου 2028, με επιτόκιο 7,25%, πληρωτέο σε ετήσια βάση, το οποίο αναπροσαρμόζεται μετά την πάροδο τεσσάρων ετών βάσει του ισχύοντος επιτοκίου mid swap πλέον 3,692%, ενώ είναι εξαγοράσιμο ολικώς την 13η Ιουλίου 2027 στην τιμή 100 της ονομαστικής αξίας.

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Μαρτίου 2024