,

Παρουσίαση του έργου «ΠΡΟΣΤΕ – Προσαρμογή της ευάλωτης γεωργίας της Στερεάς Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή»

Στόχος του έργου είναι να προσεγγίσει σε βάθος το τρίπτυχο επιπτώσεις – αντιμετώπιση - προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής με έμφαση στην προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή

10 Δεκεμβρίου 2023

του/της Newsroom

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου «ΠΡΟΣΤΕ – Προσαρμογή της ευάλωτης γεωργίας της Στερεάς Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή», το οποίο υλοποιείται και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ) (κωδικός πράξης Μ16ΣΥΝ2-00392).

Στόχος του έργου είναι να προσεγγίσει σε βάθος το τρίπτυχο επιπτώσεις – αντιμετώπιση – προσαρμογή της κλιματικής αλλαγής με έμφαση στην προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Η ημερίδα, η οποία διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού, συγκέντρωσε τοπικούς παραγωγούς που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος, το οποίο αποτελείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την εταιρία 3Δ, την Οργάνωση Παραγωγών Βάμβακος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού και τις ατομικές εταιρίες των Γενιτσεφτσή Χρήστου και Μπρισίμη Ευάγγελου, να μάθουν για το έργο και τους επιδιωκόμενους στόχους και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις καλλιέργειές τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού και εκπρόσωπος της Ομάδας Παραγωγών Βάμβακος, κ. Βασίλης Τσαγαλάς, καλωσόρισε το κοινό κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας με τον κ. Νικόλαο Δέρκα, Καθηγητή του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών, να παρουσιάζει το έργο και τον κ. Νικόλαο Δαλέζιο, Καθηγητή του Παν/μίου Θεσσαλίας, να παρουσιάζει αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο του έργου και τις επιμέρους δράσεις. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της εταιρίας 3Δ, κ. Γιώργος Καρούτσος, έκανε αναφορά στα δορυφορικά και μετεωρολογικά δεδομένα και παρουσίασε το δίκτυο μετεωρολογικών ραντάρ της εταιρίας μέσω των οποίων θα γίνει η συλλογή και καταγραφή των απαραίτητων στοιχείων.

Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους διάχυσης και επικοινωνίας του έργου από τον Χρήστο Γενιτσεφτσή και κλείνοντας, ο κ. Βασίλης Τσαγαλάς ανέφερε τα προβλήματα των παραγωγών βαμβακιού και τις ευκαιρίες προς αξιοποίηση παρασύροντας τους  παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν και να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου:

https://proste.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Νοεμβρίου 2024