Τίποτε δεν είναι τυχαίο

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, πάντα μας εκπλήσσει και πάντα πρωτοτυπεί

3 Δεκεμβρίου 2023

του/της Newsroom

Στη ζωή έχουμε μάθει να λέμε ότι “τίποτε δεν είναι τυχαίο”. Και πράγματι η καθημερινότητα μας το επιβεβαιώνει.

Και για να το διευκρινίσω αναφέρομαι στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παραμένει σταθερά πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και χαίρει της εκτίμησης για τις ικανότητές του από τον πρωθυπουργό, μέχρι και τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Βέβαια, εκτός από τον σημερινό Πρωθυπουργό, έχει λάβει την εκτίμηση και προηγούμενων πρωθυπουργών, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν υπουργικά χαρτοφυλάκια, φέρνοντας απτά αποτελέσματα.

Το σημερινό μας σημείωμα, ήρθε με αφορμή την πρωτοβουλία του κ. Σταϊκούρα, να διοργανώσει την προβολή του ιστορικού, πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ “Οι Μη Χαμένες Πατρίδες” της Ευτυχίας Φράγκου, το πρωί της Κυριακής (3/12) στον Κινηματογράφο Γαλαξία της πόλης της Λαμίας. Μια προβολή που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού που παραβρέθηκε και τους γέμισε με λύπη για τους διωγμούς των Ρωμιών, αλλά και περηφάνεια για το μεγαλείο της φυλής μας.

Οι πολιτικοί στο σύνολό τους, μας έχουν συνηθίσει να διοργανώνουν ομιλίες ή ημερίδες με πολιτική χροιά, στις οποίες το μόνο που συμβαίνει είναι να δίνεται το παρόν στελεχών, χωρίς να αποκομίζεται κάτι ουσιαστικό. Από αυτή την παρουσίαση όμως ο πολίτης βιώνει κάτι διαφορετικό και αρχίζει να βλέπει την πολιτική με άλλο μάτι. Ενώ ακόμη και ο πολιτικός δείχνει τον πραγματικό του ψυχικό κόσμο και έρχεται σε πιο ουσιαστική επαφή με τους πολίτες.

Αλλά η παρουσία του Χρ. Σταϊκούρα στην πολιτική σκηνή και στα δρώμενα της Φθιώτιδας, εκτός βέβαια της Ελλάδας, στην οποία κρατά σταθερή πρωταγωνιστική θέση τα τελευταία χρόνια, δεν σταματά μόνο εδώ. Από καθαρά πολιτικής απόψεως, η τριμηνιαία λογοδοσία του στον Φθιωτικό Λαό, είναι δείγμα της ζωντανής παρουσίας του και θέλησης προσφοράς.

Πολλές ακόμη δράσεις του και πρωτοβουλίες, τόσο για την αγαπημένη του Φθιώτιδα, όσο και για την Ελλάδα, δείχνουν ξεκάθαρα ότι είναι ένας πολιτικός που βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς να φοβάται το κόστος. Να μην ξεχνάμε ότι η επιτυχία της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας που επιτεύχθηκε το τελευταίο διάστημα, φέρει και την δική του σφραγίδα, μαζί με αυτήν του πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στην Φθιώτιδα και την Ελλάδα μας. Άποψη που ενστερνίζονται αρκετοί πρωταγωνιστές σ’ αυτή τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ