Γιώργος Φέκας: Πανελλήνιος Πρωταθλητής kick-boxing «με το καλημέρα»

Διαβάστε τη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Sterea News

16 Ιανουαρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Γιώργος Φέκας από τη Μακρακώμη, «με το καλημέρα» έδειξε τις διαθέσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα kick-boxing, αφού δεν έχει ούτε ένα χρόνο που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και κατάφερε να κατακτήσει κάτι που κάποιοι παλεύουν χρόνια!

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον ταλαντούχο από τη Δυτική Φθιώτιδα.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το kick-boxing; Για ποιο λόγο επέλεξες τις πολεμικές τέχνες;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το kick-boxing αρχές του ’23, πριν από περίπου 10 μήνες. Επέλεξα τις πολεμικές τέχνες, επειδή πάντα με ενθουσίαζαν τα μαχητικά! Είτε μέσα από τις ταινίες, είτε από την σύντομη επαφή που είχα με το taekwondo στην ηλικία των 10 ετών!

 

Περιέγραψε μας την αθλητική σου σταδιοδρομία.

Η αθλητική μου σταδιοδρομία, τώρα ξεκίνησε! Είμαι αφοσιωμένος και δουλεύω σκληρά! Το Πανελλήνιο είναι οι πρώτοι μου “σημαντικοί” αγώνες, οι υπόλοιποι (άλλοι 2) ήταν φιλικοί… όμως έγινε η αρχή και δεν έχει ταβάνι!

Κατάφερες να κατακτήσεις το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα kick-boxing τι ένιωσες τότε; Και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση και χαρά με την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, καθώς είχα δουλέψει πολύ σκληρά για να ανέβω σε ένα ring, στο οποίο θα ερχόμουν αντιμέτωπος με αθλητές που ασχολούνται τόσα χρόνια και είχαν τόση εμπειρία στο άθλημα, σε αντίθεση με εμένα που ήταν η πρώτη μου φορά σε ring και ασχολούμουν μόνο μερικούς μήνες! Μυστικό δεν υπάρχει, σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες…

 

Οι επόμενοι στόχοι σου;

Επόμενοι στόχοι είναι η κατάκτηση κάποιου πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στο μέλλον το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με τι ασχολείσαι; Είναι το κύριο επάγγελμά σου η αθλητική δραστηριότητα;

Προς το παρών ο αθλητισμός δεν αποτελεί επάγγελμα για εμένα, όμως με πολύ δουλειά και υπομονή θα γίνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε ένα πρατήριο καυσίμων, όμως ελπίζω και φιλοδοξώ, ότι στο μέλλον το kick-boxing και ο αθλητισμός, γενικά, θα αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματός μου!

 

Θα παρότρυνες κάποιον να αρχίσει το kick-boxing και γιατί;

Θα παρότρυνα μικρούς και μεγάλους να αρχίσουν τον αθλητισμό γενικότερα. Πόσο μάλλον να μάθουν μια “τέχνη” όπως αυτή των μαχητικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Φεβρουαρίου 2024