,

Λαμία: Πήγα να πάρω τα παιδιά και ο πατριός με πυροβόλησε, καταγγέλλει ο θείος

«Δεν πήγα στην αστυνομία, γιατί η μάνα, μου είπε "μην πας μην μου σκοτώσει κανά παιδί"» είπε ο θείος του 4χρονου

12 Ιανουαρίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε μια νέα καταγγελία για τον πατριό που ξυλοκόπησε άγρια τον 4χρονο στα Μέγαρα, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, χτυπούσε και τα άλλα τρία αδέρφια του μικρού παιδιού, προχώρησε ο θείος των παιδιών λέγοντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ότι πριν από μερικές ημέρες είχε πάει να πάρει τα παιδιά αλλά «με πυροβόλησε».
«Πήγα πριν από μια εβδομάδας να δω για το παιδί και ο δράστης με πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Μίλαγα με τη μητέρα που μου έλεγε ότι εκείνος κακοποιούσε τα παιδιά πολύ. Με πυροβόλησε και φώναζε “αν δεν φύγει από εδώ θα τον σκοτώσω» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί τότε δεν πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τη συμπεριφορά του πατριού των παιδιών απάντησε ότι «δεν πήγα στην αστυνομία γιατί η μάνα μου είπε “μην πας μην μου σκοτώσει κανά παιδί”».

Περιγράφοντας τι συνέβη πριν τον άγριο ξυλοδαρμό του 4χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» ο θείος του παιδιού είπε ότι «η μάνα εκείνη την ώρα είχε πάει να πάρει ψωμί για τα παιδιά. Μέχρι να γυρίσει εκείνος είχε κάνει τα παιδιά τόπι στο ξύλο και τα τέσσερα. Έφαγε ξύλο και η μητέρα».

«Κάθε μέρα έτρωγαν τα παιδιά ξύλο» πρόσθεσε ο θείος των παιδιών ο οποίος, όπως είπε, όταν ρώτησε τη γυναίκα «γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο;» η απάντηση που πήρε ήταν «δεν ήθελα να σου προκαλέσω προβλήματα».

Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» διακομίστηκαν, εκτός από τον 4χρονο από τα Μέγαρα, και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, κατόπιν αυτεπάγγελτης αστυνομικής προδικαστικής έρευνας και παραγγελίας από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών. Μάλιστα, ο 8χρονος διαγνώστηκε με κάταγμα στο χέρι, το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Τα παιδιά νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενα από τη μητέρα τους, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή.

Ο 4χρονος, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, όταν έφτασε στο Παίδων από το Θριάσιο «διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

«Πριν ένα μήνα έβαλε το παιδί μέσα σε λεκάνη με καυτό νερό»

Σχετικά με τα εγκαύματα που φέρει ο 4χρονος η μητέρα του δήλωσε πως «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ‘φέρε μου τις κάλτσες απ’έξω’. Πέταξε το παιδί μέσα στην λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο, όταν το είδα το παιδί που είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα», είπε καταλήγοντας η μητέρα του 4χρονου παιδιού απαντώντας την ερώτηση γιατί δεν έφευγε από το σπίτι.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024