Επιστολή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για τα προβλήματα διασύνδεσης ταμειακών με POS

Προβλήματα στην διασύνδεση ΦΗΜ με POS-Προτάσεις αντιμετώπισης

21 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της βοιωτικής επιχειρηματικής κοινότητας και μετά την έκφραση πολλών προβληματισμών από τα μέλη του, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Με την επιστολή αυτή, επιθυμεί να θίξει ένα σημαντικό πρόβλημα, που απασχολεί την επιχειρηματικότητα της χώρας μας και να ζητήσει ανάλογη παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρεται στην πορεία υλοποίησης της υποχρεωτικής διασύνδεσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών με POS, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα, τεχνικής και διοικητικής φύσεως καθώς και με ζητήματα, που αναφέρονται στο κόστος και στην ανάγκη υποστήριξης της διασύνδεσης.

 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγνιάδης: “Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούμε με τις αναλυτικές διαπιστώσεις, που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής Στερεάς Ελλάδας, και ο Πρόεδρος του, κ. Λάμπρος Σκάρλας και συντασσόμαστε με τις προτάσεις του, για μείωση του κόστους σύνδεσης ΦΗΜ με POS, για αναβάθμιση της υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις και βέβαια για να δοθεί η αναγκαία παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η όλη διαδικασία.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024