Γ. Σαρακιώτης: «Τελειώνουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με διαρροές…»

Η παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

21 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε παρέμβαση, με αφορμή τις διαρροές για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων της, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Οι τακτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με στόχο το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση… Κρυπτόμενοι πίσω από διαρροές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και χωρίς να έχουν το σθένος να αντικρίσουν τους εργαζόμενους, τους οποίους εμπαίζουν κατά τα τελευταία 5 χρόνια, ανακοινώνουν το κλείσιμο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας παραγωγής νικελίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους.

Άραγε αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο ονειρεύονται οι Βουλευτές Φθιώτιδας της Ν.Δ. για την περιοχή μας; Μετά τις εν λόγω διαρροές, η “αριστεία” φαίνεται να χτυπά… “κόκκινο”, καθώς εξειδικευμένοι εργάτες βαριάς βιομηχανίας με εμπειρία δεκαετιών οδηγούνται σε… Κέντρα Υγείας! Ποιος ιθύνων νους το σκέφτηκε; Ποιος σχεδίασε και πρότεινε τη διάλυση μιας βαριάς βιομηχανίας, εκ των λιγοστών στη χώρα μας, ακυρώνοντας στην πράξη την τεχνογνωσία ετών, που διαθέτουν οι εργαζόμενοι;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους, θέτοντας φραγμό και αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι οποίες οδηγούν σε μαρασμό την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024