,

H 1η μέρα περιοδείας του Φθιώτιδος Συμεών στην επισκοπή Ταλαντίου & Λοκρίδος

Δείτε φωτογραφίες

20 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, η 1η μέρα της πολυήμερης ποιμαντικής περιοδείας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Λοκρίδα, και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ταλαντίου και Λοκρίδος, την Αταλάντη, ενόψει της προσεχούς μεγάλης ιεράς Πανηγύρεως των Πολιούχων της Αταλάντης Αγίων Θεοδώρων.

Με ορμητήριο το Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος, στην παραλία Σκάλας Αταλάντης – Λιβανατών, ο κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιερού Επισκοπείου Ταλαντίου και Λοκρίδος, Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο, ξεκίνησε την περιοδεία του από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, όπου μάλιστα είχε και ενημερωτική συνάντηση με κτηνοτρόφους της περιοχής και πληροφορήθηκε για τα τρέχοντα προβλήματά τους.

Κατόπιν ο κ. Συμεών προσκύνησε στην παλαιά ρωμαϊκή πρωτοχριστιανική κατακόμβη, γνωστή ως «ΧαϊμαΘανάσης», και εξέτασε εκ του σύνεγγυς τις δυνατότητες της άμεσης αξιοποίησης της. Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Αταλάντης, όπου έγινε με θέρμη δεκτός από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ Αταλάντης κ. Αθανάσιο Παπαγόρα και από Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου Λοκρών.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αταλάντης σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μέριμνα του Σεβασμιωτάτου για την τρίτη ηλικία του απένειμε τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του εξέφρασε την ικανοποίηση και την μεγάλη χαρά του που «ο ποιμενάρχης μας είναι για μία ακόμη φορά κοντά μας, στηρίζοντας την Λοκρίδα και τους λοκρούς κάθε ηλικίας».

Ο κ. Συμεών εξέφρασε τον σεβασμό και την πατρική του αγάπη προς τα εκατοντάδες μέλη του ΚΑΠΗ Αταλάντης, απηύθυνε κάλεσμα για «δημιουργικά γηρατειά με ελπίδα, αισιοδοξία και υγεία» και προσέφερε μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, για να κοσμεί τον χώρο.

Στη συνέχεια ο κ. Συμεών, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Λοκρών κ. Καζάνα Παναγιούλα, επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης, όπου για πολλή ώρα είχε εποικοδομητική συνάντηση και επικοινωνία με το διδακτικό προσωπικό και εκπροσώπους των γονέων και κατόπιν μίλησε επί μακρόν στα παιδιά και προσέφερε σε όλους πλούσιες ευλογίες.

Ακολούθως, ο κ. Συμεών βρέθηκε, για δεύτερη φορά στην ποιμαντορία του, στο ΕΠΑΛ Αταλάντης, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από καθηγητές και μαθητές.

Στο προαύλειο του σχολείου ο κ. Συμεών, όχι μόνο μίλησε κατάλληλα στα παιδιά αλλά και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες τους, ενώ επί αρκετή ώρα ανταποκρίθηκε στο αίτημα των παιδιών για άμεση και προσωπική επικοινωνία μαζί του.

Και στις δύο σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί απένειμαν τιμητικές πλακέτες και ενθύμια στον Ποιμενάρχη της Λοκρίδας κ. Συμεών.

Τέλος, ο κ. Συμεών ολοκλήρωσε την περιοδεία του με προσκύνημα και ιερά ακολουθία στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, όπου έγινε με σεβασμό δεκτός από την Καθηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Ειρήνη. Στην κατακλείδα της 1ης ημέρας αυτής της περιοδείας ο κ. Συμεών πραγματοποίησε και κατ’ οίκον ποιμαντικές και παραμυθητικές επισκέψεις στην πόλη της Αταλάντης.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο κ. Συμεών θα επισκεφτεί διαδοχικά το 2ο Δημοτικό Σχολείο, τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και το 1ο, 2ο, 3ο Νηπιαγωγεία της Αταλάντης, ενώ θα ολοκληρώσει την αυριανή περιοδεία με την τέλεση Αρχιερατικής Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

Δείτε φωτογραφίες:

https://flic.kr/s/aHBqjBi3JM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

21 Απριλίου 2024