,

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας: Έρχεται το τριήμερο της παραδοσιακής Αποκριάς

Δείτε τις εκδηλώσεις

8 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Χαλκιδέων, για ακόμη μια χρονιά, διοργανώνει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων, για το φετινό «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Τσικνοπέμπτη, με μουσική, χορό και κεράσματα, σε διάφορα σημεία του Δήμου Χαλκιδέων και έρχεται ο εορτασμός της παραδοσιακής Αποκριάς, ξεκινώντας από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 – «Αρκουδίστικος χορός»

Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης» αναβιώνει το έθιμο του Αρκουδίστικου χορού της Γέργερης του Νομού Ηρακλείου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και από ώρα 18:00 δημιουργεί ένα πανδαιμόνιο από κουδούνια, κρητική μουσική, χορό, σκωπτικές μαντινάδες, ρακές και μουτζουρώματα, προσπαθώντας παράλληλα να βοηθήσει τον έρμο τον βοσκό να μαζέψει τα άτακτα τραγιά του. Θα τα καταφέρει;

  • Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 – «Παραδοσιακή Αποκριά» / Ώρα 18:00, πλατεία Αγίου Νικολάου

Σύλλογοι από όλο τον Δήμο Χαλκιδέων, καζάνια με φαγητό, φωτιές, χορός και παραδοσιακή μουσική πλημμυρίζουν την πλατεία Αγίου Νικολάου, καλώντας όλο τον κόσμο να γίνει ένα, σε ένα αξέχαστο παραδοσιακό γλέντι.

  • Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 – «Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου» / Ώρα 11:30, παραλία Χαλκίδας

Ο αποκριάτικος θεσμός της Χαλκίδας έρχεται για ακόμη μια χρονιά να ενώσει Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες πολιτών, μικρούς και μεγάλους, στη μεγαλύτερη χορευτική αλυσίδα, 1500 και άνω ατόμων, που καταλήγουν να χορεύουν το δικό μας Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο, κατά μήκος της παραλίας Χαλκίδας, διεκδικώντας επάξια μια θέση στη λίστα των ρεκόρ Guiness.

Ακολουθεί νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024