Ξεκίνησαν οι εργασίες τσιμεντόστρωσης αγροτικού δρόμου στην Ελάτεια

Οι εργασίες τσιμεντόστρωσης που ξεκίνησαν σε δρόμο καθημερινής χρήσης, θα καταστήσουν τη διέλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων

7 Μαρτίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ένα μεγάλο έργο υποδομής, γίνεται πραγματικότητα, αφού μέσα σε μόλις δύο χρόνια (Φεβρουάριος του ’22 με Φεβρουάριο του ’24) ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, κατάφερε να συντάξει σχετική μελέτη, να την υποβάλλει προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, να λάβει έγκριση και χρηματοδότηση, να δημοπρατήσει και πλέον να υλοποιεί.

“Η αποτελεσματικότητα μίας Δημοτικής Αρχής δεν φαίνεται μόνο στην επίλυση των απλών και καθημερινών ζητημάτων αλλά στην αντιμετώπιση προκλήσεων, χρονικών περιορισμών και επιτυχημένων διεκδικήσεων. 

Η διαδρομή μέχρι την υλοποίηση του έργου “Αγροτική Οδοποιία Ελάτειας & Αγίας Μαρίνας”, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν σε αγροτικό δρόμο της Ελάτειας, μήκους 2.410μ. περίπου, περιλάμβανε όλα τα παραπάνω. 

Η σημαντικότητά του δεν έγκειται απλώς στο γεγονός, ότι για μία ακόμη φορά δεν αφήσαμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ανεκμετάλλευτο, αλλά στο ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα και ραχοκοκαλιά του Δήμου μας, που αποτελεί προτεραιότητά μας.

Όπως κάθε έργο αγροτικής οδοποιίας έτσι και το συγκεκριμένο αποσκοπεί στη βελτίωση της βατότητας του οδοστρώματος, με σκοπό τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Οι εργασίες τσιμεντόστρωσης που ξεκίνησαν σε δρόμο καθημερινής χρήσης, θα καταστήσουν τη διέλευση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας – από και προς τις καλλιέργειες και ιδιοκτησίες τους – ασφαλή και απρόσκοπτη και θα συνεχιστούν με την ασφαλτόστρωση του δρόμου της Αγίας Μαρίνας.

Έχουμε αποδείξει ποικιλοτρόπως τόσο την ετοιμότητα όσο και την ταχύτητά μας στη διεκδίκηση πόρων. Με την ίδια μεθοδικότητα και επιμονή θα συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδοτική πηγή, προς όφελος όχι μόνο των αγροτών μας αλλά όλων των κατοίκων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας”, τόνισε η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Απριλίου 2024