Δράσεις στο Δήμο Λοκρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

Στόχος ήταν η επιβράβευση των μαθητών και η προσπάθεια ενίσχυσης της εξοικείωσης τους με την ελληνική γλώσσα και γραφή

8 Απριλίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και το Βοήθεια στο Σπίτι Δομή Αταλάντης διοργάνωσαν δράσεις στους καταυλισμούς  Ρομά στην περιοχή του Κυπαρισσίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με μέτρηση ζωτικών σημείων στους ενήλικες Ρομά και ολοκληρώθηκαν με τη διανομή βοηθητικών τετραδίων με το ελληνικό αλφάβητο στα παιδιά που ήδη παρακολουθούν το σχολικό έτος 2023-2024.  Στόχος ήταν η επιβράβευση των μαθητών και η προσπάθεια ενίσχυσης της εξοικείωσης τους με την ελληνική γλώσσα και γραφή.

Το Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά και ο Δήμος Λοκρών στοχεύει με αφοσίωση, επιμονή και υπομονή, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ειρήνη και την ομόνοια στη σταδιακή ενσωμάτωση των Ρομά γι’ αυτό με σταθερά βήματα εργάζεται πάνω σε πολιτικές μείωσης των φαινομένων διακρίσεων είτε φυλετικών είτε ταξικών.

Στη δράση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κα Αθανασία Βλαχομήτρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024