Μ. Βλασταράκης: τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό

Δημιουργία εξ' αποστάσεως θέσεων απασχόλησης

13 Απριλίου 2024

του/της Newsroom

Τις πρωτοβουλίες της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ανέπτυξε, επιγραμματικά, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετέχοντας σε πάνελ στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα την μεγάλη αυτή πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το Πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» της Eurobank είναι μία καινοτόμα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της δημογραφικής πρόκλησης της χώρας. Καθώς το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται χρόνο με το χρόνο και ο πληθυσμός γερνά συνεχώς, το Πρόγραμμα στοχεύει να παρέχει κίνητρα στις νέες οικογένειες για να λάβουν την απόφαση να αποκτήσουν ένα ή ένα ακόμη παιδί. Επικεντρώνεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας, ξεκινώντας από τον ακριτικό Έβρο έως τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο, περιοχές εξαιρετικής εθνικής βαρύτητας και με αρκετά προβλήματα και περιορισμούς σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες πιο κοντά στην πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Βλασταράκης, η πρωτοβουλία αφορά σε ένα διευρυμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία και με έγκριτες μη κυβερνητικές οργανώσεις, με διορατική προσέγγιση και αίσθημα ευθύνης για τη στήριξη της οικογένειας και την αναστροφή της υπογεννητικότητας. Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η συνεργασία με το Σωματείο Be-Live το οποίο προσφέρει θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης δωρεάν με ιατρικά, οικονομικά και ιατρικά κριτήρια, πραγματοποιώντας παράλληλα εκστρατείες ενημέρωσης για την υπογεννητικότητα και την αντιμετώπισή της στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που υποστηρίζει το Πρόγραμμα. Στα 3 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος έχουν γεννηθεί συνολικά 36 μωρά με εξωσωματική γονιμοποίηση, για τα οποία η Τράπεζα, μέσω της δωρεάς της προς την Be-Live, κάλυψε όλο το φάσμα των δαπανών μέχρι τον τοκετό.

Επίσης, η Eurobank σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 800 βρεφικά πακέτα σε οικογένειες των περιοχών του προγράμματος, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του μωρού για ένα έτος, ενώ σε συνεργασία με το Σωματείο Μαζί για το Παιδί έχουν υλοποιηθεί 26 δια ζώσης και διαδικτυακά ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, για καίρια ζητήματα όπως είναι η ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, ο σχολικός εκφοβισμός, τα όρια των παιδιών μέσα στην οικογένεια κ.α. Σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή, 3 πολύ μικρά νησιά των περιοχών του προγράμματος έχουν αποκτήσει παιδαγωγούς που καλύπτουν μία σειρά από ανάγκες των παιδιών που δεν θα μπορούσαν να έχουν κοντά τους, όπως μουσική, ρομποτική και λογοθεραπεία.

Δημιουργία εξ’ αποστάσεως θέσεων απασχόλησης

Όπως ανέφερε επίσης ο κ.Βλασταράκης, η Eurobank, κατανοώντας τη σημασία που έχει το αίσθημα οικονομικής και επαγγελματικής ασφάλειας για τους νέους ανθρώπους ώστε να μένουν και να κάνουν οικογένεια στον τόπο τους, υλοποιεί πρόγραμμα δημιουργίας εξ’ αποστάσεως θέσεων απασχόλησης στο EuroPhone Banking, την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των πελατών της Τράπεζας. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 75 νέες θέσεις από το 2023, για τους κατοίκους του Έβρου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Με αυτή τη δράση για την ενίσχυση της απασχόλησης, η Eurobank δίνει, επίσης, το παράδειγμα της αποκέντρωσης επιχειρησιακών λειτουργιών της, που καθίσταται εφικτή με τον κατάλληλο σχεδιασμό, οργάνωση αλλά και χρήση προηγμένων τεχνολογιών.

Τα τραπεζικά και ασφαλιστικά προνόμια που προφέρει η Τράπεζα, με κοινωνική στόχευση, για τους νέους γονείς από τον Έβρο, το ΒΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, είναι επίσης ένα πυλώνας του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν διετής πρωτοβάθμια ασφάλεια υγείας παιδιού με αεροδιακομιδή για έκτακτα περιστατικά, δυνατότητα απόκτησης στεγαστικού δανείου, με προνομιακούς όρους για την αγορά της κύριας ή πρώτης κατοικίας, ενώ το πρόγραμμα Euroπιστροφή δίνει στους νέους γονείς τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν χρήματα από τις αγορές τους σε όλα τα καταστήματα και e-shops βρεφικών και παιδικών ειδών. Επίσης, προσφέρεται ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο με το άνοιγμα αποταμιευτικού λογαριασμού για το παιδί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαΐου 2024