Ο Φίλιππος Σαχινίδης σε Λιβαδειά, Δίστομο και Αράχωβα

Ήταν μια πολύ ωραία, ζωντανή, εκδήλωση με πολύ καλό ομιλητή γνώστη των θεμάτων ως πρώην Υπουργός τα δύσκολα χρόνια και ευθύ, άμεσο

14 Απριλίου 2024

του/της Newsroom

Μεστός λόγος, κατ’ ευθείαν στα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό, ήταν τόσο η ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης , όσο και οι τοποθετήσεις του στην συζήτηση που ακολούθησε με κατοίκους του Διστόμου οι οποίοι έθεσαν καθαρά ζητήματα, απορίες και διευκρινήσεις για τις Ευρωεκλογές.

Ακρίβεια, ΦΠΑ, αγροτικά, Υγεία,  ανασφάλεια, στέγη έπεσαν στο τραπέζι κατά την επίσκεψη σήμερα του Φ. Σαχινίδη στην έδρα του Δήμου – χθες ήταν στην Αράχωβα και μετά στην Λιβαδειά.

Αλλά και οι συγκεντρωμένοι έθεσαν  ζητήματα όπως για την στάση των  ΜΜΕ,  ιεραρχίσεων θεμάτων αντιπολιτευτικής τακτικής, δημοσκοπήσεων κλπ.

«Και το 1977-1981 δεν είχαμε μαζί μας εφημερίδες και τηλεοράσεις, αλλά κερδίσαμε!», είπε ο κ Σαχινίδης και πρόσθεσε, όταν ένας από το ακροατήριο είπε “είχαμε τον Ανδρέα” ότι «ναι είχαμε φυσικά τον Ανδρέα, αλλά τότε είχαμε και στελέχη που έτρεχαν παντού»! Για να καλέσει έτσι μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και γίνουν οι πολλαπλασιαστές των θέσεών του μιλώντας με τους αναποφάσιστους, τους προβληματισμένους πολίτες που υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, σε όλη την κοινωνία και θίγονται από τις πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε 60 ημέρες, να τους πείσουμε να πάνε στην κάλπη και να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ! τόνισε.

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι κρατά ψηλά τον ΦΠΑ στα καθημερινά είδη και το καύσιμο για να μπορεί μετά ο Μητσοτάκης να  δίνει λίγα κουπόνια σε λίγους, κοροϊδεύοντάς τους…Τα λεφτά της ΕΕ πήγαν και πάνε σε λίγες εταιρίες και η ΕΕ άρχισε να το ψάχνει, σημείωσε.

Για την υγεία  είπε ότι ΔΕΝ  είναι επίτευγμα το να πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν για να εγχειριστούν το απόγευμα. Τι έκανε 5 χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ χρόνια που μεγάλωσαν οι λίστες αναμονής; Τίποτα! Η κυβέρνηση με όσα κάνει ή παραλείπει να κάνει είναι πια ξεκάθαρο ότι οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόνισε.

Ήταν μια πολύ ωραία, ζωντανή, εκδήλωση με πολύ καλό ομιλητή  γνώστη των θεμάτων ως πρώην Υπουργός τα δύσκολα χρόνια και ευθύ, άμεσο.

Αλλά ήταν και σε ίδιο μήκος κύματος με τους Διστομίτες και για έναν ακόμα λόγο, καθώς το χωριό του, το Δομένικο Ελασσόνας,  είναι κι αυτό ένα από τα χωριά που μαρτύρησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με πολλά θύματα…

Να σημειώσουμε ότι πριν την εκδήλωση στην Πάνω Πλατεία Διστόμου ο Φ. Σαχινίδης είχε συζήτηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά, ενώ επισκέφθηκε και προσκύνησε το Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024