Το Σάββατο του Ακάθιστου Ύμνου στην Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ Εύβοιας

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου

21 Απριλίου 2024

του/της Newsroom

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης Ευβοίας, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως δώδεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού καθηγουμένου αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντώνη.

Συγκεκριμένα, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και του αρχιερατικού συλλειτούργου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου) και Σκοπέλου κ. Νικόδημο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων, αδελφών της Ι. Μονής, εφημερίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων και παρεπιδήμων.

Προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, που από νωρίς κατέκλυσε την Ι. Μονή, ώστε να τιμήσει την «γενέθλιο ημέρα», όπως ονομάζεται στην Εκκλησία η ημέρα εκδημίας, του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου, κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργία, ετελέσθη το μνημόσυνο του μακαριστού καθηγουμένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαΐου 2024