Ανακοίνωση Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας για τη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων

Ανακοίνωση για τη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων των πολιτών

29 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες οφείλουν να δηλώσουν, έως και τις 30 Ιουνίου 2024 (μετά από παράταση), τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους, στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας: https://akatharista.apps.gov.gr/

Τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας αφορούν τους οικοπεδικούς και λοιπούς ακάλυπτους χώρους, που βρίσκονται σε:

1) Περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων.

2) Περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

3) Εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100μ. από τα όρια των ανωτέρω (1) και (2), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

4) Εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι, στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν την ανωτέρω Δήλωση, προβλέπεται επιβολή προστίμου από τις αρμόδιες αρχές!

“Εν όψει αντιπυρικής περιόδου, σε μια χρονιά με έντονη ξηρασία και προβλήματα λειψυδρίας, ας αναλάβει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί και ας προστατεύσουμε όλοι μαζί τις περιουσίες μας και τον όμορφο τόπο μας!”, τονίζει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2024