Πέντε Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες του Δήμου Λοκρών

Βραβεύσεις προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» 2024

24 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών.

Με 652  βραβευμένες ακτές, έναντι 617 το 2023, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΕΠΦ η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας βραβεύτηκε φέτος με 7 Γαλάζιες Σημαίες, όσες και πέρυσι, εκ των οποίων τις 5 έλαβε ο Δήμος Λοκρών.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι ακτές: Σκάλα Αταλάντης, Κυανή Ακτή Λιβανατών, Σχοινιάς Λιβανατών, Λιβριχιό Αρκίτσας (Μικρή Σουβάλα) και Βλυχάδα Μαλεσίνας. Φέτος βραβεύτηκαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας και με προσωπικό ενδιαφέρον τόσο του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ όσο και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Ανεστόπουλου όσες παραλίες είχαν βραβευτεί και πέρυσι.

Η βράβευση των ακτών από το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας έχει να κάνει με την οργάνωση της ακτής, τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε όλες τις ακτές του Δήμου Λοκρών παρακολουθείται από διαπιστευμένο εργαστήριο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο κάθε έτους και τα αποτελέσματα τους πιστοποιούν ότι ο Δήμος Λοκρών διαθέτει καθαρές ακτές. Επιπλέον, ο Δήμος Λοκρών όπως κάθε χρόνο και φέτος θα προχωρήσει σε διαδικασία πρόσληψης ναυαγοσωστών για την ασφάλεια των λουομένων.

Πλέον ο Δήμος Λοκρών αναδεικνύεται αναμφίβολα ο Δήμος με τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες στο Νομό Φθιώτιδας. Οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν σύντομα στις ακτές της Λοκρίδας, οι οποίες και φέτος θα υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους του Δήμου για να τις απολαύσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουνίου 2024