,

Χρ. Τσαμαντάνης: «Η Φωκίδα αρνητικός πρωταγωνιστής λόγω Κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της»

Του Χρήστου Τσαμαντάνη

8 Μαΐου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Είθισται οι εορταστικές ημέρες να είναι αφιερωμένες στους κοντινούς μας ανθρώπους καθώς και στους έχοντες ανάγκη αλληλεγγύης.

Όμως, η αρνητική «διάκριση» που αντιστοιχεί στην έκπτωση του ρόλου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μιας περιοχής σε συνδυασμό με την καταγγελόμενη αντιθεσμική συμπεριφορά από πλευράς ενός Υφυπουργού της Κυβέρνησης συνιστά ζήτημα μείζονος σημασίας.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για μια ακόμη φορά η περιοχή μας, και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της, η οποία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων. Κι αυτό δεν συνιστά μια έωλη έξαρση κριτικής αντιπολιτευτικού χαρακτήρα, αλλά διαπίστωση που απορρέει από τα γραφόμενα διακεκριμένου εκπρόσωπου του νομικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας και πρώην Βουλευτή της Ν.Δ.!!!

Ειδικότερα, σε πρόσφατο άρθρο του ως άνω πρώην Κοινοβουλευτικού, πραγματοποιείται μνεία στο πρόσωπο και την αντιθεσμική πρακτική του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας, στην οποία σημειώνεται:

«Ο «αρμόδιος» Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Ι. Μπούγας προανήγγειλε την βεβαιότητα του για την άσκηση εφέσεως από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών. Τι δουλειά είχε η αλεπού στο παζάρι;

Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Γνωρίζει τις προθέσεις της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ή υποδεικνύει στην Εισαγγελία;

Σε κάθε περίπτωση καταπατά και καταρρακώνει τον θεσμικό συνταγματικό του ρόλο, παραβιάζει συνταγματικά όρια και εισπηδά στην διακεκριμένη θεσμική λειτουργία της δικαιοσύνης.»

https://tinyurl.com/rskspce7

Καθίσταται πασιφανές ότι η Φωκίδα, γίνεται για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστής για έναν ακόμη λάθος λόγο. Αυτόν της παραβίασης του θεσμικού, συνταγματικού ρόλου του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή της περιοχής, όπως καταγγέλλεται ανωτέρω. Προσώπου που όμως διαπιστώνεται και τη θεσμική υπόσταση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης αμαυρώνει, αλλά και υποβαθμίζει το ρόλο του Βουλευτή, διασύροντας συνάμα και την περιοχή μας σε όλη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

13 Ιουνίου 2024