,

Μυτιληναίος: Θα παράγει ενέργεια από σκουπίδια στη Βοιωτία

Το νέο όνομα και στρατηγική για τα σκουπίδια

3 Ιουνίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε εβδομάδα… αποκαλυπτηρίων για τη στρατηγική και το rebranding της Μυτιληναίος μπαίνουμε από σήμερα.

Αύριο το μεσημέρι η διοίκηση του ομίλου θα αποσαφηνίσει με κάθε λεπτομέρεια τον οδικό χάρτη της διαδρομής μέχρι το χρηματιστήριο του Λονδίνου που, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της έντονα εξωστρεφούς πολιτικής του Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Αυτή η κομβική εξέλιξη για την πορεία της μεταλλουργικής και ενεργειακής εταιρείας ανάβει το φως και για την αλλαγή της επωνυμίας της, ώστε να συμβαδίζει με το παγκοσμιοποιημένο όραμα του ιδρυτή της, αλλά και σε μία σειρά από σημαντικά «νέα» του ομίλου, τόσο εντός, όσο και εκτός των «τειχών» της χώρας. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στην αγορά για τις επόμενες κινήσεις του ισχυρού επιχειρηματία, κάτι άλλωστε που σηματοδοτεί και η πρόσκληση για την αυριανή τακτική γ.σ. των μετόχων, η οποία κάνει λόγο για «μια σημαντική στιγμή για την εταιρεία και ένα δυναμικό κεφάλαιο στην πορεία της εξέλιξής της».

Το σίγουρο είναι ότι οι μέτοχοι δεν πλήττουν με την εισηγμένη, η οποία -μεταξύ πολλών άλλων- φέρεται να μελετά τα επόμενα βήματα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της και στη διαχείριση αποβλήτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μυτιληναίος (σ.σ το έχει ήδη αποφασίσει και η ΔΕΗ) εξετάζει σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο της παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια στη Βοιωτία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της σε έναν τομέα που θα αποτελέσει το «κλειδί» για τη μείωση της ταφής απορριμμάτων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14 Ιουνίου 2024