Τηλεφωνικές απάτες στα Καμ. Βούρλα – Προσποιούνται υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου

Σε ανακοίνωση για τα περιστατικά προχώρησε και ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, εφιστώντας την προσοχή

12 Ιουνίου 2024

του/της Θεοφανία Μίγκου

Πληθαίνουν τα περιστατικά τηλεφωνικών απατών στην Ελλάδα, με την τελευταία περίπτωση να αφορά στο δήμο Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα, όπου επιτήδειοι φαίνεται να προσπαθούν να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να μπορέσουν να εισέλθουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωση για τα περιστατικά, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, Ηλίας Κυρμανίδης, μιλά για ανθρώπους που παριστάνουν τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να πείσουν ανυποψίαστα θύματα να παραχωρήσουν τα στοιχεία τους και έπειτα εκείνοι να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν ζητά σε καμία περίπτωση κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς! Συνεπώς κάθε τέτοιο τηλεφωνικό αίτημα είναι απόπειρα εξαπάτησης!», σημειώνει με έμφαση ο κ. Κυρμανίδης, που κάνει λόγο για τέτοιες προσπάθειες μέσω τηλεφωνημάτων που έγιναν σε δημότες».

«Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προσπαθώντας να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία όπως ΑΦΜ, κωδικούς ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών κ.λ.π.. Συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχετε από οποιαδήποτε παροχή ατομικών στοιχείων όπως τα παραπάνω», επιμένει ο κ. Κυρμανίδης που ζητά την προσοχή σας ώστε να μην πέσετε θύμα απάτης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Ιουλίου 2024