Αυξάνεται ο αριθμός των καλλιεργιών χασίς στην Φθιώτιδα

Γεμάτο είναι πλέον το βιβλίο συμβάντων της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας με περιστατικά εντοπισμού καλλιεργειών ινδικής κάνναβης. Οι συλλήψεις έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και απασχολούν τη διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλαδικό. Πρόσφατα, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Αγίου Δημητρίου, στο Καινούργιο Φθιώτιδας, εντοπίστηκε φυτεία 772 δενδρυλλίων με πλήρη καλλιεργητικό […]

13 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Γεμάτο είναι πλέον το βιβλίο συμβάντων της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας με περιστατικά εντοπισμού καλλιεργειών ινδικής κάνναβης.

Οι συλλήψεις έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και απασχολούν τη διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλαδικό. Πρόσφατα, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Αγίου Δημητρίου, στο Καινούργιο Φθιώτιδας, εντοπίστηκε φυτεία 772 δενδρυλλίων με πλήρη καλλιεργητικό εξοπλισμό (αυτόματο αρδευτικό, λιπάσματα, εργαλεία κ.ά) και σε πλήρη ανάπτυξη. Οι δράστες της παράνομης αυτής καλλιέργειας δεν έχουν εντοπιστεί και οι έρευνες συνεχίζονται.

Η οικονομική κρίση αλλά και ο εύκολος πλουτισμός στρέφει ακόμη περισσότερο κόσμο στην παρανομία. Πολλές δύσβατες αγροτικές περιοχές αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για την εγκατάσταση των φυτειών.

Η απομάκρυνση του αγροτικού πληθυσμού από τις περιοχές αυτές, και ειδικά των κτηνοτρόφων, προσελκύουν ακόμη περισσότερους «επενδυτές» για την καλλιέργεια της κάνναβης.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει διαχρονικά σε πολλές περιοχές της περιφέρειας. Η Καρυστία, η Ιστιαία κ.ά. περιοχές είναι κατάφυτες με πολλές επιτυχίες της ΕΛΑΣ, που όμως δεν αρκούν. Χρειάζεται επιμονή και κίνητρα για αποκάλυψη των κυκλωμάτων, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν και «πλάτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαΐου 2024