Εξαφάνισε την ποινή του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά η ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων δέχθηκε την έφεση του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Όπως αναφέρει «εξαφανίζει» την ποινή των τριών αγωνιστικών χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη. Την απόφαση να «εξαφανίσει» την ποινή των τριών αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό για την υπόθεση με τον Πλατανιά έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Όπως αναφέρει […]

13 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Επιτροπή Εφέσεων δέχθηκε την έφεση του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Όπως αναφέρει «εξαφανίζει» την ποινή των τριών αγωνιστικών χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη.

Την απόφαση να «εξαφανίσει» την ποινή των τριών αγωνιστικών που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό για την υπόθεση με τον Πλατανιά έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, έκανε αποδεκτή την έφεση των ερυθρολεύκων χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, από την οποία είχε προκύψει η υπόθεση και η ποινή.

Η επιτροπή εφέσεων της EΠO είχε μειώσει την τιμωρία του Ολυμπιακού και στην περίπτωση του ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τότε είχε ρίξει την πρωτόδικη ποινή των τεσσάρων σε μία αγωνιστική και πρόστιμο 95.000 χιλιάδων (από 150.000).

Σε αυτή την υπόθεση η επιτροπή εφέσεων είχε απαλλάξει την ΠΑΕ ολυμπιακός από την κατηγορία για επίθεση σε βάρος του παρατηρητή του αγώνα και τον είχε τιμωρήσει με μία αγωνιστική (για «παράνομη βία» του διαιτητή του αγώνα).

Σήμερα η επιτροπή εφέσεων κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη κατά του ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Πλατανιά όπου είχαν καταγγέλλει βιαιοπραγίες σε βάρος των φιλοξενούμενων. Οπότε σβήστηκε η πρωτόδικη ποινή του Ολυμπιακού των τριών αγωνιστικών.

Αναλυτικά αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

Απόφαση 40/12-7-2017

Δέχεται τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπ’ αρ. 212/2017 απόφασης του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση.

Κηρύσσει απαράδεκτη την από 16-05-2017 πειθαρχική δίωξη του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Διαβιβάζει την υπόθεση στον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης για περαιτέρω ενέργειες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024