Με βίντεο από την κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) η εταιρία κατασκευής του παρουσιάζει την πρόοδο εργασιών

Η Κεντρική οδός έδωσε στη δημοσιότητα το νέο βίντεο προόδου των κατασκευαστικών εργασιών του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65). Το βίντεο αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο ταξίδι από Νότο προς Βορρά, στο υπό κατασκευή τμήμα του έργου που πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το προσεχές διάστημα. Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού την Ξυνιάδα και τελικό προορισμό […]

18 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Κεντρική οδός έδωσε στη δημοσιότητα το νέο βίντεο προόδου των κατασκευαστικών εργασιών του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Το βίντεο αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο ταξίδι από Νότο προς Βορρά, στο υπό κατασκευή τμήμα του έργου που πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το προσεχές διάστημα.

Με αρχή του εικονικού αυτού ταξιδιού την Ξυνιάδα και τελικό προορισμό τα Τρίκαλα, στο τρίλεπτο αυτό βίντεο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα τεχνικά έργα του τμήματος, ανάμεσα στα οποία:

Οι δίδυμες Σήραγγες Τ3 & Τ3Α (σήραγγες Δολοπίας), συνολικού μήκους 493 μέτρων

Η γέφυρα στο 49ο χλμ., μήκους 161 μέτρων και ύψους 34 μέτρων

Η γέφυρα στο 50ο χλμ., μήκους 290 μέτρων και ύψους 23 μέτρων, δίπλα ακριβώς από την τεχνητή λίμνη του Σμοκόβου

Η γέφυρα του ποταμού Καλέτζη, μήκους 93 μέτρων και ύψους 12 μέτρων

Η γέφυρα του Πηνειού ποταμού, μήκους 595 μέτρων και ύψους 19 μέτρων

Το ενιαίο τμήμα Ξυνιάδα- Τρίκαλα, συνολικού μήκους 79 χιλιομέτρων, είναι ένα τμήμα ασφαλούς και σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Με την παράδοσή του, οι χρήστες θα παρακάμπτουν σχεδόν 8 χιλιόμετρα επικίνδυνων στροφών στην περιοχή του Δομοκού. Σε επίπεδο χρόνου δε, η διαδρομή από Λαμία έως Τρίκαλα που σήμερα διαρκεί 2 ώρες θα μειωθεί σημαντικά στη 1 ώρα και 30 λεπτά.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι πέρα από σημαντικά τεχνικά έργα, στο εν λόγω τμήμα απαντώνται και κατασκευαστικά έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του χρήστη όπως:

8 Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης, εξοπλισμένοι με χώρους υγιεινής (WC) και απολύτως προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ

Κτίριο Εκμετάλλευσης & Συντήρησης (Κ.Ε.Σ. Σοφάδων)

Κτίριο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (Κ.Δ.Κ. Σοφάδων)

Κτίριο Πυροσβεστικής (Ξυνιάδα)

Τρεις Σταθμοί Αποχιονισμού (Ξυνιάδα, Σοφάδες & Τρίκαλα)

Κτίριο Ελέγχου Σηράγγων (Σοφάδες & Τρίκαλα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουνίου 2024