Πλήθος Λαού έδωσε το ύστατο χαιρετισμό στον π. Ιωάννη Βερνέζο

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα του Νέου Προκοπίου, δέχθηκε το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, επί πεντηονταετία διατελέσαντος Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, που κοιμήθηκε το βράδυ της 22ας Ιουλίου. Την παραμονή της κηδείας, κατά την διάρκεια της νύκτας, τελέσθηκε στο Ι. Προσκύνημα Ιερά […]

25 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, το πρωί, η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα του Νέου Προκοπίου, δέχθηκε το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Βερνέζου, επί πεντηονταετία διατελέσαντος Προϊσταμένου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, που κοιμήθηκε το βράδυ της 22ας Ιουλίου.

Την παραμονή της κηδείας, κατά την διάρκεια της νύκτας, τελέσθηκε στο Ι. Προσκύνημα Ιερά Αγρυπνία και η Ακολουθία της Κηδείας εις Ιερέα, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων.

Την Δευτέρα νωρίς το πρωί ψάλθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, αλλά και ιερέων της Ι. Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Στις 11.00 το πρωί της ιδίας ημέρας, τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Ιωάννου, με την συμμετοχή των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατιστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, εκπροσώπων των Σεβασμιωτάτων αγίων Καρυστίας και Θήρας, Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και ομόρων Ι. Μητροπόλεων, τοπικών Αρχόντων και πλήθους λαού του Θεού, από κάθε γωνιά της Πατρίδος μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, που αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αποθανόντος ιερέα, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην προσφορά του προς την τοπική Εκκλησία.

Η ταφή του αοιδίμου ιερέως έγινε πίσω από το Ιερό Βήμα του Ι. Ναού στον οποίο επί μισό αιώνα διακόνησε, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα έξι τέκνα τους με τις οικογένειές τους και ο λαός του Θεού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 Οκτωβρίου 2023