,

«Συνεχίζουμε τις 36 δόσεις και την έκπτωση 15%»

Προχωρά η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τίμημα των λιγνιτικών μονάδων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος, Μανώλης Παναγιωτάκης – «Κανένας φόβος για black out, λόγω του καύσωνα» «Εκτός κάδρου» αποκρατικοποιήσεων έμειναν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει […]

4 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Προχωρά η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τίμημα των λιγνιτικών μονάδων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος, Μανώλης Παναγιωτάκης – «Κανένας φόβος για black out, λόγω του καύσωνα»

«Εκτός κάδρου» αποκρατικοποιήσεων έμειναν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει για αρνητικές συνέπειες αν δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.

«Με το σχέδιο της ”μικρής ΔΕΗ” θα δίναμε 930 μέγκαβατ υδροηλεκτρικά. Η ζημία που θα πάθαινε η ΔΕΗ θα ήταν μεγάλη καθώς τα υδροηλεκτρικά είναι οι μόνες κερδοφόρες μονάδες» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να επισημάνει πως «Θεωρούμε θετικό ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί υδροηλεκτρικά στα προς πώληση περιουσιακά μας στοιχεία  και αγωνιζόμαστε να πετύχει αυτή η πώληση. Πρέπει να είμαι ένας καλός dealer. Όπως καταφέραμε καλό τίμημα για το 24% του ΑΔΜΗΕ πρέπει να καταφέρουμε καλό τίμημα και για το 40% των λιγνιτικών. Θα είναι πολύ κακό αν δεν το πετύχουμε».

Ο ίδιος υποστήριξε πως η πολιτική αντιμετώπισης ληξιπρόθεσμων οφειλών «απέδωσε αλλά έφτασε στα όριά της. Δεν βλέπουμε να ανακτάμε περισσότερα» τονίζοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα διακόψουμε τα προγράμματα. Συνεχίζουμε τις 36 δόσεις και την έκπτωση 15%».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΔΕΗ έχει απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να αυξήσει την εισπραξιμότητα από λογαριασμούς ρεύματος.

«Ηδη είμαστε σε διαδικασία πρόσληψης τεχνικού εξειδικευμένου συμβούλου που θα μας βοηθήσει σε πράγματα που δεν τα κατέχουμε. Τους πελάτες μας δεν τους ξέρουμε όσο θα έπρεπε να τους ξέρουμε. Χρειαζόμαστε υποστήριξη για καλύτερη εξυπηρέτηση και καλύτερη ανάκτηση των χρημάτων μας» είπε για να προσθέσει «γίνεται διαρκής αγώνας να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Είναι ανοικτό μέτωπο. Τους κόβουμε το ρεύμα βρίσκουν όμως τρόπους παράνομους να το επανασυνδέουν». Πάντως, ο κ. Παναγιωτάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συνεργασία με την εισπρακτική εταιρεία δεν θα προκαλέσει «σαφάρι στα λαϊκά στρώματα. Διευκολύνσεις συνεχίζουμε να κάνουμε και εξυπηρετούμε τα αιτήματα για να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα. Καταλαβαίνετε όμως ότι η ΔΕΗ πρέπει να εισπράττει για να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένονται προβλήματα ηλεκτροδότησης από τον καύσωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

30 Σεπτεμβρίου 2023
30 Σεπτεμβρίου 2023