Ο Μητροπολίτης Ισπανίας στο Τρίκορφο Δωρίδος για τον Άγ. Ιωάννη Μαξίμοβιτς

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς την 1η και 2α Ιουλίου 2017 στο Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδος. Στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθηκαν ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, ενώ στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας  Πολύκαρπος, πλαισιούμενος […]

6 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς την 1η και 2α Ιουλίου 2017 στο Ιερό γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Δωρίδος.

Στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού παρευρέθηκαν ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος, ενώ στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας  Πολύκαρπος, πλαισιούμενος από τον Κτήτορα και Πνευματικό του Ιερού Ησυχαστηρίου, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη και ιερομονάχους.

Ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος κάθε χρόνο παρευρίσκεται στην εορτή του Αγίου Ιωάννου του Μαξίμοβιτς στο Τρίκορφο Δωρίδος, διότι ο Άγιος Ιωάννης ο Μαξίμοβιτς χειροτόνησε ιερέα στην Μητρόπολη Ισπανίας, αλλά και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος τον ευλαβείτε και τον έχει προστάτη.

Οι πιστοί που παρευρέθηκαν στις πανηγυρικές ακολουθίες για να τιμήσουν τον Άγιο Ιωάννη, είχαν την τιμή να προσκυνήσουν το αντερί (το οποίο φυλάσσεται ολόκληρο στο Ιερό Ησυχαστήριο), καθώς τεμάχιο Ιερού Λειψάνου και άλλων ιερών κειμηλίων του Αγίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024