Τάξη στον Οργανισμό Λιμένα Χαλκίδας βάζει ο Ανδρ. Παπανδρέου και κάποιοι άρχισαν να ξεβολεύονται

Τις συμβάσεις του Οργανισμού Λιμένος Χαλκίδας άρχισε να επανεξετάζει ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου για να διαπιστώσει υπέρογκα ποσά που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός. Περισσότερα από 200.000 ευρώ το χρόνο, πλήρωνε για την καθαριότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων, χρήματα τα οποία δίνονταν σε εργολάβο. Ο κ. Α. Παπανδρέου θεώρησε, όπως ήταν φυσικό υπερβολικό το ποσό […]

20 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τις συμβάσεις του Οργανισμού Λιμένος Χαλκίδας άρχισε να επανεξετάζει ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου για να διαπιστώσει υπέρογκα ποσά που πλήρωνε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός.

Περισσότερα από 200.000 ευρώ το χρόνο, πλήρωνε για την καθαριότητα των λιμενικών εγκαταστάσεων, χρήματα τα οποία δίνονταν σε εργολάβο. Ο κ. Α. Παπανδρέου θεώρησε, όπως ήταν φυσικό υπερβολικό το ποσό κηρύσσοντας άγονο το διαγωνισμό. Όπως μάλιστα άφησε να εννοηθεί, «με πολύ λιγότερα χρήματα, μπορεί να προσλάβει ο Οργανισμός πέντε υπαλλήλους, να δώσει πέντε νέες θέσεις εργασίας στον τόπο και να γίνεται η δουλειά του Οργανισμού πολύ καλύτερα».

Κάτι ανάλογο γινόταν και από την εταιρία η οποία έχει σύμβαση για την είσπραξη των εσόδων, ζητώντας της επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνει 450.000 ευρώ, περίπου,  το χρόνο ως ποσοστά από τα έσοδα που φέρνει! Αυτό όμως που φαίνεται εξοργιστικό για Δημόσιο Οργανισμό, στη σύμβαση είχε προβλεφθεί να λαμβάνει ποσοστά και από τα έσοδα τα οποία προϋπήρχαν και τα οποία εισπράττει μόνος του ο Οργανισμός!

Αυτό είναι απαράδεκτο, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο ΟΛΝΕ και ζήτησε άμεσα την αλλαγή των όρων της σύμβασης. Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα ν’ αυξήσει το ποσοστό της εταιρίας από 27% που είναι σήμερα, σε 30 ή 35%, αρκεί το ποσοστό να αφορά νέα έσοδα και όχι τα προϋπάρχοντα.

Δεν ξέρουμε τι ακόμη θα βγάλει ο ενδελεχής έλεγχος από πλευράς του κ. Α. Παπανδρέου, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να ενοχλούνται και μάλιστα έντονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024