Kύκλωμα ναρκωτικών με 36χρονο Έλληνα αρχηγό εξάρθρωσε η αστυνομία σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Συνελήφθησαν ο 36χρονος Έλληνας αρχηγός, οι δύο υπαρχηγοί του, ένας 23χρονος Έλληνας και μία 28χρονη Βουλγάρα, καθώς και άλλα μέλη του δικτύου Τουλάχιστον έξι κιλά και 548 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τους τελευταίους δύο μήνες τα μέλη μιας μεγάλης σπείρας που δρούσε σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, η οποία εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα […]

14 Ιουλίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Συνελήφθησαν ο 36χρονος Έλληνας αρχηγός, οι δύο υπαρχηγοί του, ένας 23χρονος Έλληνας και μία 28χρονη Βουλγάρα, καθώς και άλλα μέλη του δικτύου

Τουλάχιστον έξι κιλά και 548 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τους τελευταίους δύο μήνες τα μέλη μιας μεγάλης σπείρας που δρούσε σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, η οποία εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας Λαμίας. Υπολογίζεται ότι το κέρδος τους στο διάστημα αυτό, έφτανε τα 24.250 ευρώ.

Με μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο Έλληνα «αρχηγό» του κυκλώματος, τους “υπαρχηγούς” του -έναν 23χρονο Έλληνα και μια 28χρονη Βουλγάρα- και άλλους έξι Έλληνες ηλικίας 30 ως 43 χρόνων. Άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 37 και 38 ετών συνελήφθησαν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν και τα “βαποράκια” της σπείρας, ένας 34χρονος και μία 43χρονη. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο Αλβανοί οι οποίοι προμήθευαν με ναρκωτικά τον 36χρονο “εγκέφαλο” του κυκλώματος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., των αστυνομικών τμημάτων Αταλάντης και Στυλίδας και της Ασφαλείας Λιβαδειάς με εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλο και κατασχέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης, 396,05 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, έξι τρίφτες, τρία κυνηγετικά όπλα, ένας γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου, τέσσερα μαχαίρια και στιλέτα, δυο ξίφη, μια σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, έξι φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα νόμισμα, ένα μπρούτζινο αγαλματίδιο ύψους 0,10 εκατοστών, εννέα κτερίσματα, αλλά και πλήθος κινητών και καρτών sim, μετρητά ύψους 6.682 ευρώ, δυο Ι.Χ. Αυτοκίνητα και τρις μοτοσικλέτες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος προμηθευόταν το χασίς από τους αλλοδαπούς σε περιοχή των Αθηνών και το έκρυβε σε «καβάντζες» στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας. Από εκεί το έπαιρναν οι συνεργάτες του και το διακινούσαν σε δεκάδες χρήστες, μεταξύ των οποίων είναι και ένας ανήλικος! Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και -κατά περίπτωση- για προμήθεια, μεταφορά, καλλιέργεια, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, αλλά και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και για την προστασία των αρχαιοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024