Έγγραφα φωτιά για την περίοδο Κοτρωνιά στο Δήμο

Τι ψάχνουν οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές – Τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Νίκος Σταυρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τελικά όπως όλα δείχνουν η δικαιοσύνη έχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά της για να ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις και να χυθεί άπλετο φως στις “μαύρες τρύπες”, που υπάρχουν σε διάφορα ταμεία Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαμιέων, […]

29 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Τι ψάχνουν οι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές – Τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Νίκος Σταυρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελικά όπως όλα δείχνουν η δικαιοσύνη έχει πολύ δουλειά ακόμα μπροστά της για να ξεκαθαρίσουν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις και να χυθεί άπλετο φως στις “μαύρες τρύπες”, που υπάρχουν σε διάφορα ταμεία Νομικών Προσώπων του Δήμου Λαμιέων, που αφορούν στην διαχείριση της περιόδου της Δημαρχίας Κοτρωνιά.

Αρχικά νομίζαμε ότι είναι μόνο το 1,5 εκατ. ευρώ, που λείπει από τα ταμεία του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Όμως υπάρχουν και άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, που ερευνώνται από τις Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές, όπως: το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Φιλαρμονική, του Α’ ΚΑΠΗ και του Δ’ ΚΑΠΗ.

Όπως θα δείτε και στα έγγραφα που ακολουθούν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας εξετάζει το αδίκημα της από κοινού υπεξαίρεσης για το Δ’ ΚΑΠΗ για τα έτη 2004 έως 2010, ενώ ζητούνται οι εισηγητικές εκθέσεις για τους προϋπολογισμούς του Δημοτικού Ωδείου, του Α’ ΚΑΠΗ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής για τα έτη 1997 έως το 2006.

Οι αποκαλύψεις των εγγράφων έγιναν από τον ίδιο το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη στο πρόσφατο επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε και συνέχεια, αφού οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων ζήτησαν να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση γι’ αυτό το θέμα.

Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ακόμη ένας φάκελος που ερευνάται και αφορά στους διορισμούς συγγενικών προσώπων του πρωην Δημάρχου Γιώργο Κοτρωνιά.

Δείτε παρακάτω τα δυο έγγραφα που αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Σταυρογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 Ιουνίου 2024