«Ίσως να πήρε μόνο του τα ναρκωτικά» λέει ο πατέρας του 18 μηνών βρέφους

Η μητέρα του μικρού αγοριού, ωστόσο, τον κατηγορεί ότι τον ενοχλούν τα παιδιά και θέλει να τα ξεφορτωθεί – Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το βρέφος στο «Αγλαΐα Κυριακού» «Μπαλάκι» κάνουν οι γονείς του 18 μηνών αγοριού από τη Λαμία τις ευθύνες τους για τα ναρκωτικά που είχε καταπιεί το μικρό παιδί σε ένα περιστατικό […]

2 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η μητέρα του μικρού αγοριού, ωστόσο, τον κατηγορεί ότι τον ενοχλούν τα παιδιά και θέλει να τα ξεφορτωθεί – Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το βρέφος στο «Αγλαΐα Κυριακού»
«Μπαλάκι» κάνουν οι γονείς του 18 μηνών αγοριού από τη Λαμία τις ευθύνες τους για τα ναρκωτικά που είχε καταπιεί το μικρό παιδί σε ένα περιστατικό που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.
Το παιδί που νοσηλεύεται στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Οι γονείς του, 17 ετών η μητέρα και 23 ετών ο πατέρας, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λαμίας πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι νάρκωσαν το βρέφος προκείμενου να μην κλαίει.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γονείς υπογράμμισαν, σε προφορική τους εξέταση, ότι ποτέ δεν θα έδιναν ναρκωτικές ουσίες στο παιδί τους και πως δεν γνωρίζουν το παιδί πως έτυχε να πάρει το χάπι και να ναρκωθεί.
Η μητέρα του παιδιού κατηγορεί τον 23χρονο σύντροφο της, ότι τον ενοχλούν τα παιδιά και θέλει να τα ξεφορτωθεί και πως εκείνος είχε την επιμέλεια του μικρού αγοριού όσο εκείνη έλειπε για δουλειές και όταν γύρισε βρήκε το παιδί σε άσχημη κατάσταση.
Από την δική του πλευρά, ο 23χρονος πατέρας, οποίος επιβεβαιώνει ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μόνο των δύο μικρότερων παιδιών, ορκίζεται ότι δεν θα έδινε ποτέ ναρκωτικά σε μικρά παιδιά και πόσο μάλλον στο δικό του παιδί και πως ίσως ο μικρός να τα πήρε μόνος του.
Η εκδοχή αυτή, όμως, δεν συνάδει με τα ευρήματα από την αστυνομική έρευνα καθώς οι άνδρες της ΕλΑΣ ερευνώντας το σπίτι του 23χρονου Ρομά, χρειάστηκαν τη βοήθεια καρέκλας προκειμένου να βρουν τις ναρκωτικές ουσίες που έκρυβε ο πατέρας του μικρού αγοριού.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας της 17χρονης, το χάπι στο μικρό παιδί το έδωσε ο ίδιος ο 23χρονος πατέρας προκειμένου να ηρεμήσει και να μην κλαίει έως ότου γυρνούσε η μητέρα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του μικρού αγοριού έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Το χρονικό του συγκλονιστικού περιστατικού…
Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν το πρωί της Τρίτης η 17χρονη μητέρα κρατώντας αγκαλιά το 18μηνών αγοράκι πέρασε την πόρτα των επειγόντων στο νοσοκομείο Λαμίας ζητώντας βοήθεια από τους γιατρούς καθώς το παιδί της δεν αντιδρούσε.
Αμέσως γιατροί και νοσηλευτές πήραν το μικρό παιδί από τα χέρια της μητέρας του και του έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί δεν αντιδρά.
Όλοι έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν από τις εξετάσεις, πως το βρέφος είχε καταναλώσει ναρκωτική ουσία που περιέχει το «Βουλμπεγκάλ», το οποίο και έφερε το παιδί σε ημικωματώδη κατάσταση.
Η κατάσταση του αμέσως κρίθηκε κρίσιμη και με ασθενοφόρο το βρέφος μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».
Οι γιατροί του νοσοκομείου της Λαμίας αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους δύο γονείς με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον πατέρα και για την μητέρα σωματική βλάβη από αμέλεια.
Τα άλλα δύο αδέρφια του μικρού αγοριού ηλικίας 3,5 και 2,5 ετών έχουν μεταβεί σε παιδοψυχίατρους και εξετάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2 Ιουνίου 2023