Μέρκελ: «Όχι» σε κούρεμα, «ναι» σε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Ούτε η υπερβολική επιείκεια βοηθά τις υπερχρεωμένες χώρες, γι’ αυτό και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα τόσο σκληρά. Η χώρα δοκιμάστηκε πολύ» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο «κλασικό κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, ανάλογου τύπου με αυτό που έλαβε χώρα με το PSI, όπως ξεκαθάρισε η Γερμανίδα […]

14 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

«Ούτε η υπερβολική επιείκεια βοηθά τις υπερχρεωμένες χώρες, γι’ αυτό και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα τόσο σκληρά. Η χώρα δοκιμάστηκε πολύ» τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο «κλασικό κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, ανάλογου τύπου με αυτό που έλαβε χώρα με το PSI, όπως ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Κούρεμα του ελληνικού χρέους με την κλασική έννοια αποκλείεται, αλλά μπορεί κανείς να συζητήσει για περαιτέρω ελαφρύνσεις», είπε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF) και το κοινό τηλεοπτικό πρόγραμμα Phoenix των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF.

«Ούτε η υπερβολική επιείκεια βοηθά τις υπερχρεωμένες χώρες, γι’ αυτό και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα τόσο σκληρά. Η χώρα δοκιμάστηκε πολύ», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξή της, η οποία μεταδόθηκε απόψε το βράδυ στις 8 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, μιλώντας γενικότερα για το μέλλον της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ φρόντισε να κάνει μνεία και στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να πάρει τις τύχες της στα δικά της χέρια», προσθέτοντας ότι το μέλλον της Ένωσης δεν εξαρτάται μόνο από το Brexit αλλά και από άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία της το Σάββατο στο Ντόρτμουντ, η Γερμανίδα καγκελάριος, ζήτησε από τους συμπατριώτες της να μην «στοχοποιούν» άλλους λαούς.

Κατά την καγκελάριο «είναι λάθος να μιλούμε με γενικότητες. Για παράδειγμα «οι Έλληνες δεν δουλεύουν» ή «οι Γερμανοί είναι οπαδοί της λιτότητας». Κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια. Και στη Γερμανία υπάρχουν τεμπέληδες, όπως φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι εργατικοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

12 Απριλίου 2024