Με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τιμήθηκε ο π. Παναγιώτης Δαμόκας

Πριν το τέλος της Πανηγυρικής Θείας  Λειτουργίας την Κυριακή 13 Αυγούστου και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος, τίμησε τον ιερέα Νεοχωρίου π. Παναγιώτη Δαμόκα με το οφίκιο του Οικονόμου, ενώ ο  ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών.   Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης, συνεχάρη τον […]

21 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πριν το τέλος της Πανηγυρικής Θείας  Λειτουργίας την Κυριακή 13 Αυγούστου και μέσα σε συγκινητικό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος, τίμησε τον ιερέα Νεοχωρίου π. Παναγιώτη Δαμόκα με το οφίκιο του Οικονόμου, ενώ ο  ιερέας μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών.

 

Στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης, συνεχάρη τον π. Παναγιώτη για τα δεκατέσσερα χρόνια  διακονίας του στην ενορία του Νεοχωρίου, για την υπακοή και την  εργατικότητά του.

Το οφίκιο απονέμεται μόνο σε έγγαμους ιερείς, που είναι άνω των 30 ετών και κάτοχοι πτυχίου Ανώτατης Εκπαίδευσης ή Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής από τριετίας. Χαρακτηριστικό διάσημο των Οικονόμων είναι το επιγονάτιο, το οποίο φέρουν κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας.

Ο π. Παναγιώτης είναι πολύ αγαπητός στους ενορίτες και εξυπηρετεί τους πάντες με ευγένεια και προθυμία. Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια στη θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Σεπτεμβρίου 2023