Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά η αστοχία των παικτών του, δεν του επέτρεψε να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ. Δεύτερη ισοπαλία για το “τριφύλλι”, που αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ευαγγέλου. Χωρίς νίκη σε δύο αγώνες παραμένει […]

27 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά η αστοχία των παικτών του, δεν του επέτρεψε να πάρει τη νίκη, με αποτέλεσμα ο αγώνας να ολοκληρωθεί χωρίς γκολ. Δεύτερη ισοπαλία για το “τριφύλλι”, που αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Ευαγγέλου.

Χωρίς νίκη σε δύο αγώνες παραμένει στη φετινή Super League ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0 απέναντι στο Λεβαδειακό στο κεκλεισμένων των θυρών “Απόστολος Νικολαΐδης”. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που αδικούνται από το αποτέλεσμα, καθώς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να φύγουν με τη νίκη από τη Λεωφόρο.

Ωστόσο, όπως και στις 29 Ιανουαρίου του 2017, δηλαδή την τελευταία φορά που οι “πράσινοι” έχασαν βαθμούς μέσα στο γήπεδό τους, οι δύο ομάδες έμειναν στο “μηδέν”, κυρίως λόγω της αναποτελεσματικότητας των Μπραντάο και Γιουσούφ στην τελική προσπάθεια.

Έτσι, αμφότερες έχουν συγκεντρώσει από δύο βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, μόνο που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο μηδέν στο βαθμολογικό πίνακα, εξαιτίας του -2 με το οποίο άρχισε τη σεζόν.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Κωνστάντιος (Ευβοίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Λουντ, Άλτμαν (67′ Γιόχανσον), Λουσιάνο, Καμπέσας (46′ Τσάβες), Μολίνς (72′ Χατζηγιοβάνης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος (85′ Καλτσάς), Νιας, Ζαραδούκας, Γιακουμάκης (86′ Καψάσκης), Γιουσούφ, Μπραντάο (77′ Βασιλείου)

Κίτρινες Κάρτες: 37′ Ευαγγέλου, 55′ Κουλιμπαλί, 66′ Λουντ / 63′ Τριποτσέρης, 81′ Νιας

Κόκκινες κάρτες: 49′ Ευαγγέλου

Με 4-2-3-1, όπως και στην πρεμιέρα με τον Πλατανιά, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τη διαφορά ότι υπήρξαν τρεις αλλαγές στα πρόσωπα. Δεξιά αντί του Γιόχανσον αγωνίστηκε ο Κουλιμπαλί, τη θέση του τραυματία Μολέντο πήρε ο Ευαγγέλου στο φετινό του ντεμπούτο, ενώ ο Άλτμαν προτιμήθηκε αντί του Καμπέσας. Ωστόσο, ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής υποχρέωσε τον Κουρμπέλη να μείνει εκτός αγώνα και ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, στέλνοντας πιο πίσω τον Λουντ.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βλαχοδήμος, στα άκρα της άμυνας οι Κουλιμπαλί και Κολοβέτσιος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ευαγγέλου και Κουτρουμπής, παρτενέρ του Ζέκα στα χαφ ο Λουντ και πίσω από τον προωθημένο Μολίνς οι Άλτμαν, Λουσιάνο και Καμπέσας.

Μόλις μία αλλαγή στο 4-3-3 του Ζοζέ Ανιγκό, με τον Λεονάρντο να παίρνει τη θέση του Αντιλεού και να συνθέτει την τριάδα της άμυνας μαζί με τους Τριποτσέρη και Μεντί. Κάτω από τα δοκάρια ο Επασί, στην τετράδα της μεσαίας γραμμής οι Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Νιας και Ζαραδούκας, μπροστά τους οι Γιακουμάκης και Γιουσούφ και αιχμή του δόρατος ο Μπραντάο.

ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ… ΜΗΔΕΝ

Οι άδειες εξέδρες της Λεωφόρου επηρέασαν ξεκάθαρα το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αφού σημειώθηκαν ελάχιστες αξιόλογες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Ένα σουτ του Άλτμαν, ένα του Μητρόπουλου και μία κεφαλιά του Γιακουμάκη ήταν οι μόνες περιπτώσεις που αξίζει να αναφερθούν από το πρώτο 45άλεπτο. Οι Βοιωτοί έδωσαν αργό τέμπο στον αγώνα και δεν επέτρεψαν στους “πράσινους” να φέρουν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Αντρές Τσάβες αντί του Μπράιαν Καμπέσας, προκειμένου να δώσει λύση στην επιθετική ανομβρία του “τριφυλλιού”. Ωστόσο, ένα λάθος γύρισμα του Ζέκα στο 49ο λεπτό, έστρωσε την μπάλα στον Γιακουμάκη και ο Ευαγγέλου στην προσπάθειά του να μαρκάρει τον παίκτη του Λεβαδειακού, τον γκρέμισε και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Έτσι, ο Κολοβέτσιος πέρασε στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο πήρε θέση ο Λουντ.

Η αριθμητική υπεροχή έδωσε θάρρος στους παίκτες του Λεβαδειακού, που θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 56ο λεπτό με την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 70′, ο Βλαχοδήμος είπε “όχι” στο σουτ του Γιουσούφ σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Μπραντάο μετά από σέντρα του Γιακουμάκη, δεν βρήκε στόχο.

Τα λάθη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού γίνονταν κατά κόρον, αλλά οι παίκτες του Λεβαδειακού δεν τα εκμεταλλεύονταν. Στο δίλεπτο 73′-74′, οι Γιουσούφ και Μπραντάο (από θέση οφσάιντ) έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να παραβιάσουν την εστία του αβοήθητου Βλαχοδήμου.

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, αλλά το γκολ δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τετ-α-τετ του Μπραντάο στο 74′ ήταν η καλύτερη στιγμή του Λεβαδειακού στον αγώνα, αλλά ο Βραζιλιάνος έχασε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του το “διπλό” μέσα στη Λεωφόρο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις ο Διαμαντόπουλος. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ευαγγέλου, άργησε να δώσει κίτρινη κάρτα στον Νιας, που είχε κάνει νωρίτερα άλλα δύο δυνατά μαρκαρίσματα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ιμπραϊμά Νιας ήταν καταλυτικός στη μεσαία γραμμή για το Λεβαδειακό. Ο Σενεγαλέζος, μαζί με τον Μητρόπουλο, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Ζέκα – Λουντ και ήταν ο βασικότερος λόγος που οι Βοιωτοί βγήκαν τόσες φορές στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος με τον οποίο έστησε ο Ζοζέ Ανιγκό την ομάδα του. Ο Γάλλος προπονητής “έπνιξε” τους γηπεδούχους στη μεσαία γραμμή, αλλά τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών του, του στέρησαν τη νίκη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του “τριφυλλιού” χάριζαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και ευτυχώς γι’ αυτούς, οι φιλοξενούμενοι ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι έβγαιναν σε αντεπιθέσεις με παίκτη ή και παίκτες παραπάνω. Μην ξεχνάμε πως από μία λάθος μεταβίβαση του Ζέκα προήλθε και η αποβολή του Ευαγγέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024