Ολομέτωπη Σταυρογιάννη με Κοτρωνιά

Με ολομέτωπη επίθεση Νίκου Σταυρογιάννη με Γιώργου Κοτρωνιά, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Αιτία η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, πριν λίγες ημέρες, σχετικά με το ΔΑΚ και την καθυστέρηση των εργασιών που εκτελούνται με την «Κοινωνική Συμμαχία» να κάνει λόγο για «..αδιαφορία και ανευθυνότητα…». Ο Νίκος Σταυρογιάννης έκανε λόγο, για «.. λαχτάρα εντυπωσιασμού…» και «μικροπολιτική..», ενώ […]

24 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Με ολομέτωπη επίθεση Νίκου Σταυρογιάννη με Γιώργου Κοτρωνιά, ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Αιτία η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, πριν λίγες ημέρες, σχετικά με το ΔΑΚ και την καθυστέρηση των εργασιών που εκτελούνται με την «Κοινωνική Συμμαχία» να κάνει λόγο για «..αδιαφορία και ανευθυνότητα…».

Ο Νίκος Σταυρογιάννης έκανε λόγο, για «.. λαχτάρα εντυπωσιασμού…» και «μικροπολιτική..», ενώ σε έγγραφα-εισαγγελικές παραγγελίες, που έχουν έρθει στο Δημαρχείο και αφορούν τη διερεύνηση των χρονικών περιόδων από το 1997 έως το 2006 και αφορούν την Διοίκηση και διαχείριση των Νομικών προσώπων και τους προϋπολογισμούς σε ΔΗΠΕΘΕ, 1ο ΚΑΠΗ, Δημοτικό Ωδείο, Φιλαρμονική του Δήμου. Άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση και πολιτικές ευθύνες της πρώην Δημοτικής Αρχής, ενώ αναφερόμενος στ’ αθλητικά έργα που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια «..όταν μοίραζαν τα λεφτά με το τσουβάλι..» και η τότε Δημοτική Αρχή δεν τα αξιοποίησε….

Ο Γιώργος Κοτρωνιάς (φωτο αριστερά), απαντώντας, τόνισε ότι η «…δική μας κριτική είχε και έχει πολιτικά χαρακτηριστικά…», ενώ στην αναφορά Ν. Σταυρογιάννη, για τις υποθέσεις που ζητήθηκε να ελεγχθούν η Εισαγγελία, είπε : «…εγώ ήμουν που έστειλα τις υποθέσεις στην Δικαιοσύνη…». Τόνισε δε ότι ο Δήμαρχος, μπροστά στο αδιέξοδο για την καθαριότητα, καταφεύγει πάλι στην «σκανδαλολογία, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό».

«Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα…»

Οι επικεφαλής των παρατάξεων στάθηκαν στο θέμα της καθαριότητας και έκαναν λόγω για τακτική του Δημάρχου «..που πετάει την μπάλα στην εξέδρα, σε ένα χρονικό σημείο που βρίσκεται στριμωγμένη με το θέμα των σκουπιδιών». Ζήτησαν να συζητηθεί και όσο αφορά την κακοδιαχείριση των περιόδων που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος,   να έρθουν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κατηγοριοποιηθούν και να συζητηθούν .

Μάλιστα όλοι σχεδόν οι επικεφαλής, εξέφρασαν την απορία « ..πως ενώ τα συγκεκριμένα έγγραφα, που επικαλέσθηκε ο Δήμαρχος, τα έχει στα χέρια του από τον Φεβρουάριο μήνα, τα έφερε τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο»;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024