Υπέγραψε στην Κύμη ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης

Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον αθλητή Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος αποτελεί πλέον παίκτη της ομάδας. Ένα ακόμη ηχηρό χτύπημα λοιπόν από την Κύμη, που έχει φτάσει ήδη στις επτά νέες προσθήκες στο ρόστερ της, με την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του προπονητή Γιάννη Καστρίτη να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Η εξασφάλιση της […]

5 Αυγούστου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον αθλητή Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος αποτελεί πλέον παίκτη της ομάδας. Ένα ακόμη ηχηρό χτύπημα λοιπόν από την Κύμη, που έχει φτάσει ήδη στις επτά νέες προσθήκες στο ρόστερ της, με την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του προπονητή Γιάννη Καστρίτη να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Η εξασφάλιση της υπογραφής του Ανδρέα Γλυνιαδάκη πρόκειται αναμφισβήτητα για μια επιτυχία της διοίκησης του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, καθώς μιλάμε για έναν αθλητή που στην πλούσια καριέρα του έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Ευρωλίγκες, 2 Κύπελλα Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα της Dleague, ένα νταμπλ στο Καζακστάν και ένα πρωτάθλημα Κύπρου! Επιπλέον, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Εθνικής ομάδας, έχοντας κατακτήσει με την Εθνική Ανδρών το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009, αλλά και το χάλκινο με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ του 1998!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο έμπειρος διεθνής σέντερ έχει φορέσει μεταξύ άλλων την φανέλα του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ έχει αγωνιστεί και στο NBA με την ομάδα των Seattle SuperSonics, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες!

Αναλυτικά το βιογραφικό του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Κύμης:

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1981 στα Χανιά, έχει ύψος 2μ.16 και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.  Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κύδωνα Χανίων, ενώ το 1997 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε μέχρι και το 2001 κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και μία Ευρωλίγκα. Την σεζόν 2001-2002 έπαιξε στον Πανελλήνιο, την επόμενη στο Περιστέρι και το 2003 πήγε στην ΑΕΚ όπου έμεινε δύο χρόνια. Αφού πρώτα το καλοκαίρι του 2003 έγινε νούμερο 58 του ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, το 2005 βρέθηκε στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στη Dleague με τους Roanoke Dazzle, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ με τους Seattle! Επέστρεψε στην συνέχεια στην Dleague και αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους Albuquerque Thunderbirds, ενώ την σεζόν 2006-07 ήρθε ξανά στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στην Βίρτους Μπολόνια.

Ακολούθως, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης γύρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα για την ομάδα του Αμαρουσίου(2007-09), ενώ στην συνέχεια φόρεσε για τρία χρόνια (2009-12) την φανέλα του Ολυμπιακού, κερδίζοντας μία ακόμα Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και δύο Κύπελλα. Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στην Αστάνα του Καζακστάν και το 2013 στην λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας, ενώ ολοκλήρωσε την σεζόν 2013-14 στον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, με τον οποίο κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Η επόμενη χρονιά βρήκε τον Γλυνιαδάκη στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ, με την περιπλάνηση του όμως να συνεχίζεται στην Ρουμανία με την Ροβινάρι και στην Ελβετία με τους Λάιονς της Γενεύης. Το 2015-16 επέστρεψε για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Κηφισιά, ενώ πέρσι φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024