Ο Δήμος Λαμίας προχωρά τον ιαματικό τουρισμό

Το πρώτο βήμα έγινε προκειμένου ν’  αξιοποιηθεί ο πολύτιμος ιαματικός πλούτος που υπάρχει στην περιφέρεια του Δήμου και τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτος. Η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με την Πρεσβεία της Τσεχίας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε τεχνογνωσία από τους Τσέχους, που είναι πολύ μπροστά στο θέμα του Ιαματικού […]

16 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Το πρώτο βήμα έγινε προκειμένου ν’  αξιοποιηθεί ο πολύτιμος ιαματικός πλούτος που υπάρχει στην περιφέρεια του Δήμου και τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με την Πρεσβεία της Τσεχίας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε τεχνογνωσία από τους Τσέχους, που είναι πολύ μπροστά στο θέμα του Ιαματικού Τουρισμού, και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε επιτέλους τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας. Μάλιστα απ΄ ότι φαίνεται υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές.

Τα σχέδια και οι προτάσεις ανάπτυξης παρουσιάστηκαν στην 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση, του Δήμου Λαμιέων, του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας και της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας, που έγινε σήμερα στο χώρο του καινοτομικού Μουσείου των Θερμοπυλών.

Σε έναν ιστορικό χώρο όπως αυτός των Θερμοπυλών, μπαίνουν οι βάσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά την πραγματική αξιοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ιαματικού πλούτου της περιοχής μας και εν γένει της χώρας μας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2017», ο Δήμος Λαμιέων ως μέλος του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, καλωσόρισε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών τους Τσέχους φίλους και ειδικούς επιστήμονες, για την 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Βιώσιμη αξιοποίηση ιαματικού πλούτου».

«Στην Τσεχία όλοι ξέρουν τις Θερμοπύλες και τα παιδιά διδάσκονται την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Πόσοι όμως ξέρουν για τις ιδιότητες των σπα και των θερμικών πηγών της περιοχής και της Ελλάδας;» έθεσε ως ερώτημα για προβληματισμό ο Τσέχος πρέσβης, Jan Bondy στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/9) στις Θερμοπύλες.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, καλωσορίζοντας τον «φίλο Πρέσβη» από την Τσεχία και τους υπόλοιπους ειδικούς επιστήμονες που ήρθαν ακόμη από τη Σλοβακία και τη Ρωσία, σημείωνε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου βασιζόμενοι στο Τσέχικο μοντέλο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024