Σαλάμι σύκου με πορτοκάλι, Συκοφάγος

Ένα πρωτότυπο ελληνικό προϊόν που εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητα και τη γεύση του. Το σαλάμι σύκου από τον Συκοφάγο αποτέλεσε για μένα την ευχάριστη έκπληξη των ημερών. Πρόκειται για σαλάμι αποξηραμένου σύκου με πορτοκάλι που μοιάζει πραγματικά με αλλαντικό χωρίς να είναι όμως. Στην όψη η ομοιότητα είναι απόλυτη καθώς προσομοιάζει ακριβώς ένα μπαστούνι σαλαμιού […]

5 Σεπτεμβρίου 2017

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ένα πρωτότυπο ελληνικό προϊόν που εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητα και τη γεύση του.

Το σαλάμι σύκου από τον Συκοφάγο αποτέλεσε για μένα την ευχάριστη έκπληξη των ημερών. Πρόκειται για σαλάμι αποξηραμένου σύκου με πορτοκάλι που μοιάζει πραγματικά με αλλαντικό χωρίς να είναι όμως. Στην όψη η ομοιότητα είναι απόλυτη καθώς προσομοιάζει ακριβώς ένα μπαστούνι σαλαμιού αέρος ικανό για να σε κάνει να μπερδευτείς. Στη γεύση, και με κλειστά μάτια, η αρχική αίσθηση είναι αλλαντικού μέχρι τη στιγμή που θα έρθει η γλυκιά επίγευση του σύκου. Εκεί, συνειδητοποιείς πως το προϊόν είναι τόσο ευχάριστα μοναδικό αλλά και εντυπωσιακά γευστικό καθώς καταφέρνει να διαχειριστεί ένα παραδοσιακό φρούτο με άποψη, ευγένεια, ουσία και καινοτομία.

Τα σύκα προέρχονται από την Κύμη Ευβοίας που είναι γνωστή για την ιδιαίτερη γεύση και τεχνική συγκομιδής των φρούτων της.

Το σαλάμι σύκου λοιπόν είναι 100% vegan υποκατάστατο σαλαμιού και κομμένο σε λεπτές φέτες συνοδεύει εξαιρετικά κρασί και τυρί, βρίσκοντας τη θέση του σε ένα συνοδευτικό πλατό.

 

Γεύση, Ελλάδος Θησαυροί, Γούναρη 10 Πειραιά, τηλ. 21 0417 6282

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Σεπτεμβρίου 2023